Chcesz serwować panierowanego kurczaka w swoim lokalu i zastanawiasz się, jak uzyskać efekt niczym z reklamy? Delikatne i soczyste białe mięso z kurczaka. Idealnie złota, apetycznie postrzępiona panierka, która trzyma się mięsa nawet podczas krojenia. Aromat pobudzający zmysły. Chrupkość wyczuwalna w każdym kęsie.
Co jest tajemnicą tak serwowanego kurczaka? Panierka! Czy można przygotować ją samodzielnie? A może lepiej postawić na gotową panierkę gastronomiczną? Poznaj sekret panierki doskonałej i przygotuj kurczaka idealnego do schrupania.
Kurczak w menu w Twoim lokalu – pomysł, który chwyci
Dania z kurczaka w złotej, chrupiącej panierce to inwestycyjny pewniak – świetnie się sprzedają, są proste w przygotowaniu, a wprowadzenie ich do menu wymaga niewielkiego wkładu finansowego.
Kurczaka w panierce możesz serwować przez cały rok – moda na burgery z kurczaka, skrzydełka czy kubełek pełen chrupiących stripsów trwa niezależnie od sezonu. Panierowany kurczak smakuje każdemu. Sięgają po niego dorośli i dzieci.
Świetnie się sprawdza w opcji na dowóz i na wynos. Dobrze smakuje zarówno na ciepło i na zimno. Kurczak w złotej panierce pasuje do tortilli, burgera, frytek, sałatki, kanapki… Na jego bazie w łatwy sposób przygotujesz urozmaicone menu.
Jak zrobić kurczaka w panierce
Co będzie Ci potrzebne, by zrobić pysznego kurczaka w amerykańskim stylu? Przede wszystkim dobre mięso z kurczaka oraz panierka. To kluczowy składnik. To ona sprawia, że kurczak nie tylko apetycznie wygląda, ale także smakuje. Któż nie lubi tej chrupkości i delikatnie postrzępionej struktury? Sam widok złotej panierki powoduje, że głodniejemy. Zatem jak panierować kurczaka, by był palce lizać?

Plusy/minusy panierki przygotowanej samodzielnie
Czy możesz przygotować panierkę do kurczaka samodzielnie? Tak, choć jest to niełatwe zadnie. Z pewnością plusem panierki przygotowanej własnoręcznie jest fakt, że sam dobierasz składniki. Ty decydujesz o składzie, możesz eksperymentować i opracować własną recepturę.
Jednak realizacja swoich własnych autorskich pomysłów kulinarnych wymaga czasu i determinacji. Poza tym bardzo trudno uzyskać (jakże ważną w gastronomii!) powtarzalność i zamierzony efekt. Samodzielnie przygotowana panierka może się przypalać i odpadać od mięsa. Zdarza się, że po usmażeniu robi się twarda, sztywna lub „gumowata”.
Zatem jeśli nie budzi się w Tobie gastronomiczny eksperymentator i wolisz sprawdzone, pewne rozwiązania, postaw na gotową panierkę.
Panierka gastronomiczna
Dostępne na rynku gotowe panierki gastronomiczne są bardzo zróżnicowane. Różnią się od siebie nie tylko składem czy użytymi przyprawami, ale także technologią i sposobem panierowania mięsa. Niektóre zalecają używanie kleiwa, inne przeznaczone są tylko do krótkotrwałej obróbki termicznej. Jak zatem wybrać gotową panierkę, która spełni najwyższe oczekiwania?
Panierka do kurczaka, która Cię nie zawiedzie
Jeśli szukasz gotowej panierki, która zapewnia
- łatwe przygotowanie kurczaka,
- jest wydajna
- i cechuje ją powtarzalna jakość,
wybierz panierkę do kurczaka marki Holly Powder https://hollypowder.pl
Co wyróżnia Holly Powder spośród innych dostępnych na rynku panierek?
Panierka do kurczaka Holly Powder wraz z marynatą do kurczaka tej marki pozwala panierować w łatwy sposób i z satysfakcjonującym efektem.
Do panierowania nie potrzeba żadnych innych dodatkowych składników, typu jajko czy przyprawy. Panierka Holly Powder jest odpowiednia do długiego smażenia – bez problemu przygotujesz nawet większe kawałki mięsa.
Dzięki świetnie skomponowanej marynacie mięso jest dobrze połączone z panierką. Doskonale smakuje i aromatycznie pachnie. Jest zawsze tak samo soczyste, pikantne i wysolone. Receptura i prosty sposób przygotowania zapewniają odpowiedni, piękny złoty kolor, idealną strukturę i pożądaną chrupkość.
Warto także wspomnieć, że panierka Holly Powder jest uniwersalna – można ją stosować do każdej wersji kurczaka – łagodnej i ostrej oraz do ryby.
Producent panierki do kurczaka i wsparcie w jednym
Korzystanie z panierki gastronomicznej Holly Powder ma jeszcze jeden ogromny plus. Marka gwarantuje swoim klientom wsparcie – technologiczne, doradcze i marketingowe.
Klient może skorzystać z pomocy ekspertów i wziąć udział w bezpłatnych szkoleniach. Dostępna baza wiedzy Holly Powder – oparta na zdobywanym przez markę doświadczeniu, to źródło nieocenionej wiedzy gastronomicznej. Znajdziesz w niej na przykład filmy instruktażowe, dzięki którym przygotowanie kurczaka w amerykańskim stylu jest po prostu łatwe.
Nie musisz eksperymentować, domyślać się czy tracić czasu na wiele prób. Połączenie panierki Holly Powder z praktycznymi wskazówkami pozwoli Ci szybko osiągnąć zamierzony cel: kurczaka w panierce z efektem wow!
[materiał zewnętrzny]
To zapewne jest przepych 😋
Czy któraś z Was próbowała i potwierdzi, że jest smaczna? Wygląda efektownie, ale ciekawi mnie czy równocześnie smaczna:)
Cudnie!. Dzieki za cynk. Nie znałam jej a chętnie poznam! Bo moje dzieciaki wprost uwielbiają kurczaka w panierce ❤️
Czuję się zaskoczona! Wszystko wygląda mega apetycznie. Przyjrzę się temu wszystkiemu dokładnie bo moja osobista panierka No nie powiem Nie wygląda tak jak na zdjęciu u Ciebie!
Ciekawa propozycja. Nie zawsze mam czas na przygotowanie własnej panierki, a tu proszę, gotowy pomysł. Muszę koniecznie wypróbować. Jeśli jest tak pyszna jak piszesz warto mieć ją w zapasie 🙂
Zwykle robie są panierkę, bo wiem co jem i chyba wolę na tym poprzestać 🙂
Idealna panierka to klucz do sukcesu. Trzeba wielu prób i błędów by uzyskać najlepszy efekt. Ja zdecydowanie jestem za panierka domową, ale wiadomo ze nie każdy ją potrafi. Sama kiedyś sięgnęłam po gotowce by przekonać się jak smakuje i czym się różni.
Z ciekawością przeczytałam wpis, nie znam gotowych panierek, zawsze komponuję sama 😀 Ale warto wiedzieć, że jest dostępna na rynku warta użycia:)
Pozdrawiam ciepło, Agness:)
Ja to wolę robić swoją panierkę, ale super że pokazałaś plusy i minusy różnych panierek. Genialnie zgłębiłaś temat, dzięki czemu i ja dowiedziałam się wielu ciekawostek 🙂
Zaskoczyłaś mnie. Polecasz tę panierkę? Próbowałaś?