1,9K
Sezon na gruszki w pełni. A że są to moje ulubione owoce, to zajadam się nimi na różne sposoby. Do mięs również pasują, gdyż nadają im soczystości i lekko słodkiego smaku. W połączeniu z pikantnymi przyprawi daje to naprawdę smaczne danie.
Składniki:
4 średnie plastry schabu
1 większa gruszka (najlepiej twarda)
4 łyżki miodu
sól, grubo mielony pieprz, ostra papryka
mąka ziemniaczana do oprószenia roladek
3-4 łyżki oleju do obsmażenia
3-4 łyżki masła
Schab rozbić dość cienko. Na każdym plastrze rozsmarować 1 łyżkę miodu, posypać solą i przyprawami. (Użyłam pikantną mieszankę pieprzów.) Gruszkę obrać i usunąć gniazdo nasienne. Na każdy kawałek mięsa położyć ćwiartkę gruszki i zwinąć roladkę.
Roladki oprószyć mąką ziemniaczaną i obsmażyć na oleju średnim ogniu. Podlewać niewielką ilością wody i udusić do miękkości.
Zrobiłam je dzisiaj na obiad, były przepyszne 🙂
bardzo się cieszę :****
Jakie wykwintne danie 🙂
Same pyszności moje oczy widzą 🙂
mam szczęście, że jestem po obiedzie, bo zjadłabym monitor:)
dziękuję Gosieńko za udostępnienie oddania, buziaki kochana:)
obśliniłam się 😀
Przyznaję bez bicia, że wyglądają smakowicie i kuszą:)
pozdrawiam
ale wyborne te roladki:) Wspaniale się prezentują:)
dziękuję, kochana 🙂
Tak to jeszcze nie jadłam 🙂 Kurcze, skąd pomysły bierzesz. Jak tak pomyślę, to u mnie nudne te obiady, zawsze to samo 🙂
pomysły najczęściej z konieczności i zawartości lodówki się rodzą D:
Ciekawy przepis,śliczne zdjęcia.Pozdrawiam Christopher
Christopher, dziękuję za ciepłe słowa 🙂 zdjęcie wyjątkowo mnie również się podoba 🙂 Pozdrawiam serdecznie 🙂
Bardzo lubię mięsko z owocami:) A co myślisz o wersji z kurczakiem? Też da radę?:)
myślę, że będzie równie smacznie 🙂
rewelacyjnie wyglądają:)
Uwielbiam roladki na słodko najbardziej chyba, więc ta wersja z gruszką jak najbardziej na tak dla mnie 😉
Bosko wygląda, ciekawe i odważne połączenie 🙂
muszę spróbować zrobić,ale z delikatnymi przyprawami,bo na ostro akurat nie lubie;) wygląda pysznie
łagodne też są dobre 🙂