DayliCooking|Małgorzata Kijowska
  • Śniadania i kolacje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Kanapki
      • Pieczywo
        • Bułki
        • Chleby
        • Na zakwasie
    • Jajka
  • Obiady
    • Zupy
    • Drugie dania
    • Mięso
    • Jarskie
    • Dodatki
    • Danią mączne
      • Naleśniki
      • Makaron
      • Placki
      • Kluski
      • Pierogi
    • Ryż
    • Zapiekanki
    • Fast food
  • Grzyby
  • Słodko
    • Napoje
      • Bezalkoholowe
      • Alkohol
    • Ciasta
      • Ciasta drożdżowe
    • Ciastka
    • Babeczki
    • Desery
  • Przetwory
    • Przyprawy
    • Wytrawne
    • Słodkie
  • Ryby
    • Śledzie
  • DayliHome
    • Recenzje
    • Porady
    • Aplikacja przelicznik kulinarny – kalkulator kuchenny
    • Domowa apteczka
  • Poza kuchnią
  • Kontakt
    • O blogu
    • Ja w mediach
    • Polityka prywatności
DayliCooking|Małgorzata Kijowska
  • Śniadania i kolacje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Kanapki
      • Pieczywo
        • Bułki
        • Chleby
        • Na zakwasie
    • Jajka
  • Obiady
    • Zupy
    • Drugie dania
    • Mięso
    • Jarskie
    • Dodatki
    • Danią mączne
      • Naleśniki
      • Makaron
      • Placki
      • Kluski
      • Pierogi
    • Ryż
    • Zapiekanki
    • Fast food
  • Grzyby
  • Słodko
    • Napoje
      • Bezalkoholowe
      • Alkohol
    • Ciasta
      • Ciasta drożdżowe
    • Ciastka
    • Babeczki
    • Desery
  • Przetwory
    • Przyprawy
    • Wytrawne
    • Słodkie
  • Ryby
    • Śledzie
  • DayliHome
    • Recenzje
    • Porady
    • Aplikacja przelicznik kulinarny – kalkulator kuchenny
    • Domowa apteczka
  • Poza kuchnią
  • Kontakt
    • O blogu
    • Ja w mediach
    • Polityka prywatności
DeserySłodkoUncategorized

Maślane naleśniki z twarożkiem cappuccino i konfiturami z czarnej porzeczki

by Małgorzata Kijowska 2 marca 2015
Napisane przez Małgorzata Kijowska 2 marca 2015
Naleśniki w moim domu goszczą bardzo często. Z różnymi dodatkami, na śniadanie, obiad, kolację, a nawet na deser. Czasami nawet zastępują pieczywo i jakoś nikt nie składa zażaleń ;😊Staram się wymyślać takie dodatki, żeby nie było nudno. Dzisiaj zapraszam na naleśniki delikatne, lekko kruche po brzegach, z pysznym posmakiem masła. W środku znajdziecie lekki twarożek o smaku cappuccino. Możecie je podać na śniadanie, kolację lub na deser. Nie są zbyt słodkie i na pewno zasmakują nawet tym, którzy naleśniki lubią tylko na słono. 






Naleśniki (z tej porcji wychodzi 15-20 sztuk, w zależności od wielkości patelni):
3 jajka
1 szklanka mleka
około 2/3 szklanki mąki pszennej
50 g masła
szczypta soli
1 łyżka cukru
odrobina oleju do natłuszczenia patelni



Jajka roztrzepać z cukrem, wlać mleko i wsypać mąkę i sól. Dokładnie zmiksować lub roztrzepać trzepaczką. Masło stopić i przestudzić lekko, żeby nie było gorące. Wlać do ciasta, dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut. Ciasto powinno mieć konsystencję rzadkiej śmietany.
Patelnie rozgrzać do mocno, natłuścić ją lekko olejem. Najlepiej używać do tego celu silikonowego pędzelka. Na gorąca patelnię wlewać niewielką ilość ciasta i smażyć naleśniki z obu stron na lekko złoty kolor. Usmażone smarować twarożkiem i zwijać w rulonik.


Twarożek (wystarcza na około 4-6 sztuk):
20 dkg twarogu półtłustego lub tłustego
kilka łyżek mleka
4 łyżki cappuccino (suchego proszku)

Twaróg rozetrzeć widelcem wraz z mlekiem i cappuccino. Ilość mleka uzależniona jest od “suchości” twarogu, jednak nie powinien on docelowo wyjść zbyt rzadki, żeby nie wypływał z naleśników.



Zwinięte naleśniki udekorować konfiturami i opcjonalnie kleksem śmietany ubitej bez dodatku cukru. Ja dodałam również uprażone na suchej patelni płatki migdałowe i melasę na osłodę 🙂







Smacznego!
desernaleśniki
38 komentarzy
1
FacebookTwitterPinterestEmail
Małgorzata Kijowska

poprzedni wpis
Szybka sałatka z wędzonej makreli
następny wpis
Blog Roku 2014 – jednak to nie koniec przygody

Podobne wpisy

Ciasto dyniowe z gruszkami

10 lutego 2021

Jogurtowe mini pączki w syropie i herbata po...

5 lutego 2021

Lawendowe kruche ciasteczka cytrynowe

23 listopada 2020

Kruche ciasteczka z cukrem

14 listopada 2020

Puszyste gofry słodkie i wytrawne

4 listopada 2020

VI Festiwal Smaków Food Trucków w Gorzowie Wlkp.

28 września 2020

Jabłka w czerwonym winie z żurawiną

21 września 2020

Jagodzianki – bułeczki drożdżowe z jagodami

2 sierpnia 2020

Szybkie ciasto jogurtowe z jabłkami

4 czerwca 2020

Waniliowo-czekoladowe ciasto Zebra – najlepsze

30 marca 2020

Salceson, czyli czekoladowe ciasto z jabłkami

10 lutego 2020

Seromakowiec z żurawiną – najlepszy nie tylko na...

29 grudnia 2019

38 komentarzy

narja 16 marca 2015 - 18:42

Wspaniale wyglądają, na pewno są przepyszne 🙂

Odpowiedź
Małgorzata 11 marca 2015 - 16:51

życzę smacznego 🙂

Odpowiedź
gin 4 marca 2015 - 16:34

Uwielbiam wszystkie naleśniki, a za takie dałabym się pokroić 🙂

Odpowiedź
Małgorzata 11 marca 2015 - 16:50

to witaj w klubie naleśnikożerców 😉

Odpowiedź
IVONA 3 marca 2015 - 22:04

Aaaaaa Małgosiu, przyjmij moje gratulacje! O woow, ależ się cieszę z Twojego wyróżnienia, zasłużyłaś kochana:)
Buziaki:)

Odpowiedź
Małgorzata 3 marca 2015 - 22:15

dziękuję! jeszcze nie mogę uwierzyć! to było moje marzenie 🙂

Odpowiedź
Unknown 3 marca 2015 - 15:24

Moja babcia często robi naleśniki, ale głównie z serem, przez to mi się trochę przejadły 😀

Odpowiedź
Małgorzata 3 marca 2015 - 15:29

staram się je urozmaicać, żeby i nam się nie przejadły 😉

Odpowiedź
http://mystylemyeveryday.blogspot.com/ 3 marca 2015 - 14:41

Nie dość, że pyszności to jeszcze cudności!

Odpowiedź
Małgorzata 3 marca 2015 - 15:28

dziękuję, Avo 🙂
częstuj się 🙂

Odpowiedź
Mikołaj Plich 3 marca 2015 - 12:32

Cappucino lubię, więc i naleśniki w tym wydaniu bym polubił 🙂

Odpowiedź
Małgorzata 3 marca 2015 - 14:36

jestem tego pewna 🙂

Odpowiedź
Alicja 3 marca 2015 - 09:02

mmmm smakowicie to wygląda!! na pewno wypróbuje!

Odpowiedź
Małgorzata 3 marca 2015 - 14:35

życzę smacznego 🙂

Odpowiedź
Unknown 3 marca 2015 - 08:35

Moje dziewczyny bardzo lubią naleśniki 🙂
Muszę raz spróbowac takie zrobić 🙂

Odpowiedź
Małgorzata 3 marca 2015 - 14:35

daj znać, jak będziesz robić, chętnie wpadnę na wyżerkę ;)))

Odpowiedź
Just Megik 2 marca 2015 - 22:56

Wygląda obłędnie…. dawno nie widziałam tak apetycznych zdjęć naleśników – deser wyśmienity 🙂

Odpowiedź
Małgorzata 3 marca 2015 - 14:35

dziękuję za miłe słowa 🙂 jemy także oczami, dlatego staram się podawać posiłki jak najładniej 🙂

Odpowiedź
Unknown 2 marca 2015 - 20:53

Jak elegancko podane 😉 jesten pod wrazeniem 😉

Odpowiedź
Małgorzata 2 marca 2015 - 21:24

dziękuję, Aniu 🙂

Odpowiedź
Magda C. 2 marca 2015 - 20:24

Naleśniki w bogatej wersji 🙂

Odpowiedź
Małgorzata 2 marca 2015 - 21:23

tak naprawdę w bardzo skromnej wersji, jedynie kolorowo podane 🙂

Odpowiedź
Kulinarna Maniusia 2 marca 2015 - 17:01

Pyszniutkie 🙂 ja naleśniki bardzo lubię 🙂

Odpowiedź
Małgorzata 2 marca 2015 - 21:23

ja też 🙂

Odpowiedź
Candy Pandas 2 marca 2015 - 16:58

Nigdy nie robiłyśmy naleśników z masłem 🙂 Muszą być pyszne a szczególnie z takimi dodatkami (dla nas jednak bez cappuccino) 🙂

Odpowiedź
Małgorzata 2 marca 2015 - 21:22

naleśniki z masłem są pyszne i bez niczego 🙂

Odpowiedź
swiatbonsai.pl 2 marca 2015 - 15:53

mmmm… Kochana… już się robię głodna 🙂

Odpowiedź
Małgorzata 2 marca 2015 - 21:21

to łap naleśnika ;))))

Odpowiedź
Anula 2 marca 2015 - 15:46

ale bajeczne te naleśniczki:)

Odpowiedź
Małgorzata 2 marca 2015 - 21:21

takie proste jedzenie podane w fajny sposób 🙂

Odpowiedź
Aleksandra 2 marca 2015 - 14:46

Czekam byle do studiów i kuchnia moja. Nienawidzę gdy ktoś narzuca mi co mam jeść. Twoje przepisy są niezastąpione. 🙂

Odpowiedź
Małgorzata 2 marca 2015 - 21:20

dziękuję :*
w razie potrzeby pisz do mnie na maila, chętnie pomogę :*

Odpowiedź
Barbarossa 2 marca 2015 - 13:52

Małgosiu, naleśniki uwielbiam. Dzisiaj poproszę, by M. mi je przygotował. Dopadło mnie wstrętne grypsko 🙁

Odpowiedź
Małgorzata 2 marca 2015 - 21:19

Basiu, kuruj się :**** nie wolno Ci chorować przecież

Odpowiedź
Agata Fedko 2 marca 2015 - 13:37

Ciekawe połączenie, muszę kiedyś wypróbować nie umiem sobie wyobrazić tego smaku.

Odpowiedź
Małgorzata 2 marca 2015 - 21:19

spróbuj 🙂 smak zaskakuje 🙂

Odpowiedź
www.elisabeth-brzeski.blogspot.com 2 marca 2015 - 12:44

Takie na pewno nie sa nudne, ja i moja rodzinka je uwieliamy, nigdy nam sie nie nudza…ale z capuccino serkiem, to jeszcze nie jelismy i dziekuje Ci bardzo za ten swietny pomysl. To dobiero beda nalesniki !! Choc ostatnio na deser tez zrobilam, ale malutkie racuszki z jablkami to te beda z pewnoscia wybornym deserem !!

Dziekuje i serdecznie Cie pozdrawiam:)

Odpowiedź
Małgorzata 2 marca 2015 - 21:17

u nas wszystkie placki czy naleśniki znikają w mig, wiec kombinuję jak mogę, żeby się nie znudziły 🙂
pozdrawiam Cię ciepło, Elu 🙂

Odpowiedź

Zostaw komentarz Usuń odpowiedź

Zapisz moje imię i nazwisko, adres e-mail i witrynę w tej przeglądarce do następnego komentarza.

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych przez tę stronę internetową.

Przelicznik miar i wag

Kulinarny kalkulator, przelicznik miar i wag kuchennych

PRAWA AUTORSKIE

Wszystkie teksty i podpisane zdjęcia są moja własnością. Nie zgadzam się na używanie ich bez mojej wiedzy i zgody. Uszanuj moją pracę i nie kradnij.

Zdjęcia bez mojego podpisu pochodzą ze źródeł legalnych i są albo przeze mnie kupione, albo wykorzystywane na zasadach licencji CC0.

Newsletter DayliCooking.pl

Nie chcesz przegapić nowych wpisów?

Zapisz się na newsletter.

Jeszcze chwileczkę...

Rejestracja udana. Od teraz będę informować Cię o nowych wpisach na blogu!

Wędliny, wędzone ryby i przetwory

Oliwa najlepszej jakości

Archiwum

Instagram

daylicooking

Małgorzata Kijowska
Sąsiadka przyniosła mi ser własnej roboty. Pysz Sąsiadka przyniosła mi ser własnej roboty. Pyszny! Smakował i wyglądał zupełnie jak  ricotta. Okazało się, że zrobiła go z mleka, śmietany i...jajek! To, co zostało po naszej degustacji pokroiłam i zalałam oliwą od @oliwaimiod . Coś pysznego! 🤩 Jutro nastawię mój serek 😉😁
__________________________
#ser #domowyser #serek #domowyserek #ricotta #homemade #tojestpyszne #blogerkakulinarna #blogkulinarny #skwierzyna #daylicooking #foodie
Mój pierwszy chleb na pierwszym moim własnym zak Mój pierwszy chleb na pierwszym moim własnym zakwasie. 
Pieczenie na zakwasie jest trochę inne niż na drożdżach. Jest to także inne pieczywo. Przede wszystkim drożdżowe znacznie szybciej traci świeżość, a smak też jest inny. Sam zakwas robi się około tygodnia i przyznam się, że długo zbierałam się do niego. W końcu jednak powstał! Mój własny zakwas od początku do końca 🤩 Tak oto wieczorem upiekłam chleb żytni z pestkami dyni, kminkiem i kolendrą. Pyszny i pachnący 🤩
_____________________
#chleb #swiezepieczywo #swojskichleb #pieczywo #nazakwasie #zakwas #zakwasnachleb #tojestpyszne
Jutro tłusty czwartek, więc będziemy zajadać s Jutro tłusty czwartek, więc będziemy zajadać się pączkami i faworkami. A może spróbujecie jak smakują tureckie mini pączki w syropie? Ciasto jogurtowe na proszku do pieczenia sprawdza się rewelacyjnie 👍😍 a do tego szklaneczka dobrej herbaty po turecku i mamy pyszną ucztę 🤩 smacznego! Link do przepisu w bio 😉
________________________
#pączki #tureckie #tureckieprzysmaki #tureckaherbata #herbatapoturecku #herbata #szklaneczki #tulipanki #tojestpyszne
Latkes z kwaśnego mleka, czyli po prostu placuszk Latkes z kwaśnego mleka, czyli po prostu placuszki według przepisu Fani Lewando z bestsellerowej książki "Dietojarska kuchnia żydowska". Książka dość długo leżała na mojej półce w oczekiwaniu na recenzję. Jest niesamowicie starannie wydana, ma ciekawą szatę graficzną, która doskonałe pasuje do tematyki. Książka wydana pod koniec roku zniknęła błyskawicznie. W chwili obecnej można chyba jeszcze dostać jej drugie wydanie. Bardzo polecam 👍☺️
__________________________
#książka #książki #stareprzepisy #fanialewando #dietojarskakuchniażydowska #polecam #blogkulinarny #blogerkakulinarna #ksiazkazprzepisami #kuchniażydowska #znakliteranova #dobraksiążka #latkes #placki #placuszki #nowywpis #nowyprzepisnablogu
#domowy #ocet jabłkowy sprawdza się nie tylko w #domowy #ocet jabłkowy sprawdza się nie tylko w kuchni. To także doskonały preparat #kosmetyczny. Ocet jabłkowy można kupić, ale znacznie lepiej jest go zrobić w domu. 
🔜 Przepis na domowy ocet jabłkowy
Składniki:
🔺 #jabłka
🔺 woda
🔺 miód lub cukier.
Potrzebne przedmioty:
🔺słoik przynajmniej litrowy
🔺 naczynie do wymieszania wody z miodem lub cukrem
🔺gaza lub cienka bawełniana tkanina ze sznurkiem lub gumką recepturką do przewiązania słoika.
🔜 Jak zrobić #ocetjabłkowy ?
Wszystkie naczynia i łyżki, czyli umyć i wyparzyć.
Wodę zagotować i wystudzić, aby była lekko ciepła.
#jablka dokładnie umyć i sunąć ewentualne nadpsute miejsca. Pokroić na mniejsze kawałki. Można pozostawić gniazda nasienne, ale usunąć ogonki. Do przygotowania octu można także użyć jabłkowych obierek.
Kawałki jabłek przełożyć do słoika. Należy pozostawić około 2-3 cm do brzegu słoika, aby woda mogła dokładnie zalać owoce.
W wystudzonej wodzie rozpuścić miód lub cukier. Na 1 litr wody dodać 4-5 łyżek miodu lub cukru.
Wodą z miodem (lub cukrem) zalać jabłka w słoiku. Wody powinno być więcej niż jabłek, gdyż jabłka muszą być całkowicie zanurzone. Jeśli będą wystawać poza ponad poziom wody, wtedy mogą spleśnieć.
Słoik przykryć gazą i obwiązać sznurkiem lub zacisnąć gumką recepturką. Słoik odstawić w ciepłe miejsce na 3-5 tygodni.
Codziennie należy drewnianą łyżką wymieszać jabłka, ale aby nie wprowadzić niepożądanych bakterii, za każdym razem najpierw przelać wrzątkiem łyżkę. Mieszanie zapewni równomierne “dotlenianie” owoców i przyspieszy fermentację. Po wymieszaniu ponownie dociążyć lekko jabłka i obwiązać słoik gazą. (Metal wchodzi w reakcje z kwasem, dlatego zaleca się używanie do mieszania drewnianej lub w ostateczności plastikowej łyżki.)
Kiedy jabłka zaczną fermentować, wtedy w słoiku pojawi się piana, a przy mieszaniu zaczną się uwalniać malutkie bąbelki powietrza. Proces fermentacji trwa tak długo, jak widać pianę i “bąbelkowanie” wody.
Kiedy skończy się wtedy gotowy ocet należy przecedzić przez gazę do umytych i wyparzonych buteleczek. Przechowywać w chłodnym miejscu. Co jakiś czas odkręcać i lekko potrząsać aby uwolnić gaz z ewentualnej dalszej fermentacji.
W piekarniku wygrzewa się ciasto na kajzerki. Daw W piekarniku wygrzewa się ciasto na kajzerki. Dawno już nie piekłam czysto pszennego pieczywa. Kajzerki chodziły za mną od parunastu dni. Przepis jest doskonały i zawsze się sprawdza 👍🤩 Już nie mogę się doczekać tego smaku i zapachu 🥰😍🤩
________________________
#piekarnik #domowapiekarnia #domowepieczywo #pieczywo #pieczywodrożdżowe #pszennebułki #bulki #buleczki #bułki #bułeczki #kajzerki
#zapraszam na #nowy #przepis 🆕 Ponieważ zimę #zapraszam na #nowy #przepis 🆕
Ponieważ zimę mamy ma całego, to dzisiaj proponuję rozgrzewające i aromatyczne danie #jednogarnkowe: wołowinę z czerwoną fasolą i kawałkami świeżej papryki. Może być zupą - wtedy trzeba wlać więcej wody - lub gęstym daniem w rodzaju gulaszu. Danie jest aromatyczne i dobrze przyprawione, ale jeśli lubisz naprawdę ostre smaki, wtedy wystarczy zwiększyć nieco ilość przypraw. Zapraszam po przepis i życzę #smacznego 🥰 aktywny link w bio 👍
_________________________
#nowywpis #nowyprzepis #daniejednogarnkowe #cospysznego #mniam #obiad #foodblog #conaobiad #pomyslnaobiad #narozgrzewkę
Domowy chleb pszenno-żytni na zakwasie 🤩 Jeszc Domowy chleb pszenno-żytni na zakwasie 🤩 Jeszcze długa droga przede mną do doskonałości, ale od czegoś trzeba zacząć ☺️ 
_________________________
#domowychleb #chleb #domowapiekarnia #pieczywo #blogerkakulinarna #blogkulinarny #swiezepieczywo #daylicooking
Zupa szpinakowa z sadzonym jajkiem 🤩 Pyszna nie Zupa szpinakowa z sadzonym jajkiem 🤩 Pyszna niesamowicie! Taką zupą można odczarować szpinak 🥰
____________________________
#zupa #zupaszpinakowa #szpinak #jajko #jajkosadzone #obiad #tojestpyszne #lubieszpinak #szpinakowelove #wtorek #instasoup #foodie #foodies #foodofinstagram #foodofinsta #blogkulinarny #blogerkakulinarna #daylicooking
Fotka zza pleców, czyli backstage sesji zdjęciow Fotka zza pleców, czyli backstage sesji zdjęciowej w moim niedawno powstałym wymarzonym studiu. Dzisiaj pierwszy przepis z oliwami z fantastycznego sklepu internetowego @oliwaimiod 🤩 Doskonałej jakości oliwy generalnie bronią się same, jednak nie każdy zna akurat ten sklep. Ja znam od jakiegoś czasu, więc mogę i chcę polecać. Jutro na blogu przepis i bazyliowa oliwa 👍🤩 
_____________________________
#backstage #oliwa #oliwaimiod #najlepszaoliwa #polecam #fotostudio #fotografowanie #aparatfotograficzny #instafood #instafoto #foodphoto #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking
Takie ciacho machnęłam sobie dzisiaj 😎 Z drob Takie ciacho machnęłam sobie dzisiaj 😎 Z drobnymi perturbacjami, ale finalnie wyszło genialne w smaku. Ciasto dyniowe z kawałkami gruszki, z kremową polewą z twarożku śmietankowego 🤩☺️ Po niedzieli wracam na blog pełną parą, więc wypatrujcie nowości 👍☺️
_______________________________________
#ciasto #dyniowe #pumpkincake #ciastodyniowe #dynioweciasto #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking #zgruszkami #domoweciasto #tojestpyszne #foodstyling #foodie
Domowy makaron - wbrew pozorom szybko, sprawnie i Domowy makaron - wbrew pozorom szybko, sprawnie i bez większego bałaganu. Dawno już go nie robiłam, ale postanowiłam wrócić do tego nawyku. On nie zawsze jest równiutko pokrojony, ale zawsze pysznie smakuje. Kto z Was robi makaron w domu? ☺️
_____________________
#makaron #domowymakaron #swojskimakaron  #walekdociasta #wałekdociasta #blogkulinarny #blogerkakulinarna #daylicooking
To moje miejsce i koniec 🤦😎🐱 Najlepszy pu To moje miejsce i koniec 🤦😎🐱 Najlepszy punkt obserwacyjny bez szans na oddanie komukolwiek. To nic, że pierwotnym przeznaczeniem tego miejsca było coś innego. Ten facet ze swoim charakterkiem zawsze postawi na swoim 😁
_______________

#kot #naszkot #szogun #kuchnia #kotwkuchni #pieszczoch  #lovethiscat #czarnobiałykot #koteczek
Rosół z kaczki trochę inaczej niż tradycyjne. Rosół z kaczki trochę inaczej niż tradycyjne. Według rady Oli z @czteryfajery.pl najpierw warzywa i kawałki kaczki opiekłam w piekarniku. Od pewnego czasu tak robię i muszę się przyznać, że lepszego rosołu do tej pory nie udało mi się stworzyć 🥰
_____________________________
#rosół #rosol #obiad #wolnowar #zwolnowaru #tojestpyszne #foodblog #foodgasm #instafood #gotowanie #gotujebolubie #kuchnia #mojakuchniamojezasady #smacznego
Na blog wleciał nowy przepis. Zupa z soczewicy z Na blog wleciał nowy przepis. Zupa z soczewicy z kuleczkami wołowymi 🤩 Aromatyczna, rozgrzewająca, sycąca i bardzo pyszna. Polecam na chłodne dni 👍😍
_____________________________
#zupa #zupazsoczewicy #zuparozgrzewająca #nowyprzepis #nowywpis #nowe #juznablogu #zapraszam #polecam #tojestpyszne #blogkulinarny #blogerkakulinarna #foodblogger #foodblog #instasoup #instafood #foodgasm #daylicooking
Kochani, w ostatnim dniu tego roku z całego serca Kochani, w ostatnim dniu tego roku z całego serca życzę Wam na Nowy 2021 Rok przede wszystkim zdrowia, optymizmu i spokoju. Niech wszystkie złe chwile odejdą z tym starym 2020 rokiem. Wszystkiego pięknego na kolejne 12 miesięcy 🤩🍾🥂😍
_______________________________
#szczesliwegonowegoroku #happynewyear #happynewyear2021 #nowyrok #nowyrok2021 #sylwester #sylwester2020 #zfiltrem #idzienowe #31grudnia #31grudnia2020 #zaraznowyrok
Nowość wśród portugalskich win - tym razem z T Nowość wśród portugalskich win - tym razem z Tejo, samego serca tego kraju ♥️
Tejo jest jednym z najstarszych regionów Portugalii. Winorośl jest tam uprawiana od XII wieku. Krajobraz, klimat, a przede wszystkim ekonomię kształtuje rzeka Tag (port. Tejo). Czy wiecie, że Tejo to drugi co do wielkości teren z lasami korkowymi? Blisko połowa produkowanego korka pochodzi właśnie stamtąd. 
Białe wina Ponte Portugal powstają ze szczepu Fernao Pires i szczepu Arinto. Jasna barwa win, kwiatowy aromat z nutami tropikalnych owoców - to musi zachwycać 😍  Dlatego ja wybieram białe, choć i czerwone zasługują na uwagę 😉  Polecam 🤩
Wieczór z planszówką i w dobrym towarzystwie 🥰 to się nazywa miło zakończyć tydzień 🤩 Spokojnej nocy, kochani 😘
__________________________
#viticulture #wino #dobrewino #gra #planszowka #planszówka #graplanszowa #toskania #wieczór #wieczor #kieliszek #czerwonewino #blogkulinarny #blogerkakulinarna #daylicooking #skwierzyna #zmiloscidowina #zmiłościdowina #passiamo
Dzisiejszy dzień jest wyjątkowo pracowity, a cza Dzisiejszy dzień jest wyjątkowo pracowity, a czas leci jak szalony 🤷 W takich sytuacjach najlepszym obiadem są pieczone warzywa z dodatkiem sosów jogurtowo-ziołowych. Właśnie do piekarnika wjechała blacha z muszkatołową dynią, ziemniaczkami i czosnkiem 🤩 Wszystko skropione oliwą bazyliową od @oliwaimiod 🥰👍☺️ Cudownie intensywny smak, piękny aromat bez wątpliwości, że to na pewno bazylia 😉 Polecam Wam! Jeśli chcecie jej spróbować to weźcie udział w konkursie i wygrajcie jeden z voucherów na zakup oliwy 👍
______________________________
#dynia #warzywa #oliwa #najepszaoliwa #włoskaoliwa #wloskaoliwa #polecam #oliwaimiod #obiad #smacznego #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking
Na blogu czeka na Was #urodzinowy #konkurs ☺️👍 do wygrania aż 17 nagród 🤩 Zapraszam!
_________________________
#nagrody #konkursurodzinowy #urodziny #blogoweurodziny #urodzinybloga #urodzinowykonkurs #naurodziny #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking
Zobacz więcej... Obserwuj

Wiejskie inspiracje

Najnowsze wpisy

  • Pasta i sałatka z makreli wędzonej

  • Chleb żytni na zakwasie z pestkami dyni

  • Gołąbki z kaszą jęczmienną i pieczarkami

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2020 - Wszelkie prawa zastrzeżone | Hosting zapewnia

DayliCooking|Małgorzata Kijowska
  • Śniadania i kolacje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Kanapki
      • Pieczywo
        • Bułki
        • Chleby
        • Na zakwasie
    • Jajka
  • Obiady
    • Zupy
    • Drugie dania
    • Mięso
    • Jarskie
    • Dodatki
    • Danią mączne
      • Naleśniki
      • Makaron
      • Placki
      • Kluski
      • Pierogi
    • Ryż
    • Zapiekanki
    • Fast food
  • Grzyby
  • Słodko
    • Napoje
      • Bezalkoholowe
      • Alkohol
    • Ciasta
      • Ciasta drożdżowe
    • Ciastka
    • Babeczki
    • Desery
  • Przetwory
    • Przyprawy
    • Wytrawne
    • Słodkie
  • Ryby
    • Śledzie
  • DayliHome
    • Recenzje
    • Porady
    • Aplikacja przelicznik kulinarny – kalkulator kuchenny
    • Domowa apteczka
  • Poza kuchnią
  • Kontakt
    • O blogu
    • Ja w mediach
    • Polityka prywatności
@2020 - Wszelkie prawa zastrzeżone | Hosting zapewnia