- Pamiętaj, że Rama Classic nawet bardzo zimna jest odpowiednio miękka i nie trzeba jej ogrzewać, aby łatwo dała się rozsmarować na kanapkach. Do produkcji Ramy wykorzystuje się tłoczony na zimno olej z nasion rzepaku. Wraz z kanapkami posmarowanymi Ramą Classic, dostarczysz do organizmu niezbędne kwasy Omega 3 i 6 oraz naturalną witaminę E, pochodzącą z olejów roślinnych, a także witaminy A i D.
Jajka umyć i ugotować na twardo lub na miękko, w zależności od upodobań. Kiedy będą się gotowały przygotować kanapki: pieczywo posmarować Ramą Classic i ułożyć na nim żółty ser, pokrojone w plasterki ogórki, pomidor, rzodkiewki. Udekorować roszponką i posiekanym szczypiorkiem. Takie kanapki do ugotowanego jajka smakują rewelacyjnie!
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, obsmażyć na odrobinie oleju rzepakowego. Jajka wbić do miseczki, dodać sól i pieprz do smaku, lekko rozbić. Wlać na patelnię do pieczarek i mieszając usmażyć do odpowiedniego stopnia ścięcia. Podawać z pieczywem posmarowanym Ramą Classic i obsypanym posiekanym szczypiorkiem.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w plasterki. Pieczywo posmarować Ramą Classic i ułożyć na nim jajko. Majonez wymieszać z chrzanem. Tak powstałym sosem udekorować kanapkę lub podać go osobno.
świeża bazylia
Pieczywo posmarować Ramą Classic , ułożyć na nim plastry sera pleśniowego i połówki odsączonych z oliwy pomidorów, udekorować listkami bazylii.
Pieczywo posmarować Ramą Classic. Ułożyć na nim szynkę, kawałki pomidora oraz pokrojone w plasterki oliwki.
Jak widzicie kanapki są kolorowe i apetyczne. Przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu. Gwarantuję, że po takim śniadaniu z dobrym humorem i w pełni sił rozpoczniecie najtrudniejszy nawet dzień. Nie zapominajcie, że dobre i zdrowe śniadanie to dobry start w bardzo dobry dzień i siły do podejmowania nowych wyzwań ?