660
Długo się zbierałam, ale wreszcie się zmobilizowałam. Zapraszam na relację z warsztatów kulinarnych ” Rama Smaż jak szef kuchni…100 pomysłów na…” Obyły się one 14. stycznia i był zwieńczeniem akcji promocyjnej pod taką samą nazwą. Ja również brałam w niej udział, a moim wkładem był przepis na drobiowe roladki faszerowane suszonymi pomidorami. Warsztaty prowadził przesympatyczny i niesamowicie kontaktowy Pascal Brodnicki, a odbyły się w Warszawie, w Food Lab Studio. Miałam już okazję tam gotować podczas warsztatów owsiankowych w maju 2015 r.
Nad organizacją i sprawnym przebiegiem warsztatów czuwały pani Katarzyna i pani Joanna z firmy Yellowcups, warto podkreślić, że udało im się to znakomicie. Każdy z nas miał przygotowane stanowisko pracy z fartuszkiem i spersonalizowaną podkładką, które zabraliśmy do domu na pamiątkę. Menu warsztatów było pyszne, czego należało się zresztą spodziewać. Wszyscy czuliśmy się tam swobodnie i na luzie. Pascal próbował nas okiełznać, ale wychodziło mu to z różnym powodzeniem. Tam, gdzie kilka kobiet, tam i gadanie, śmiech i żarty. Czasami aż nam wstyd było ? To jednak tylko jest dowodem, że atmosfera była fantastyczna. Szkoda czasu jednak na opisywanie, popatrzcie na zdjęcia:
A co przygotowywaliśmy?
aksamitny krem ze słodkiego ziemniaka z przyprawami, kolendrą i mlekiem kokosowym,
polędwica z sandacza na leśnych grzybach z wermutem musztardą
i miodem,
a na deser tostowana drożdżówka z karmelizowanymi pomidorami i lodami.
To był bardzo smaczny dzień. Przy okazji spotkałam się z moimi blogowymi przyjaciółkami: Moniką, Kasią i małą Sarą.