DayliCooking|Małgorzata Kijowska
  • Śniadania i kolacje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Kanapki
      • Pieczywo
        • Bułki
        • Chleby
    • Jajka
  • Obiady
    • Zupy
    • Drugie dania
    • Mięso
    • Jarskie
    • Dodatki
    • Danią mączne
      • Naleśniki
      • Makaron
      • Placki
      • Kluski
      • Pierogi
    • Ryż
    • Zapiekanki
    • Fast food
  • Grzyby
  • Słodko
    • Napoje
      • Bezalkoholowe
      • Alkohol
    • Ciasta
      • Ciasta drożdżowe
    • Ciastka
    • Babeczki
    • Desery
  • Przetwory
    • Przyprawy
    • Wytrawne
    • Słodkie
  • Ryby
    • Śledzie
  • DayliHome
    • Recenzje
    • Porady
    • Aplikacja przelicznik kulinarny – kalkulator kuchenny
    • Domowa apteczka
  • Poza kuchnią
  • Kontakt
    • O blogu
    • Ja w mediach
    • Polityka prywatności
DayliCooking|Małgorzata Kijowska
  • Śniadania i kolacje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Kanapki
      • Pieczywo
        • Bułki
        • Chleby
    • Jajka
  • Obiady
    • Zupy
    • Drugie dania
    • Mięso
    • Jarskie
    • Dodatki
    • Danią mączne
      • Naleśniki
      • Makaron
      • Placki
      • Kluski
      • Pierogi
    • Ryż
    • Zapiekanki
    • Fast food
  • Grzyby
  • Słodko
    • Napoje
      • Bezalkoholowe
      • Alkohol
    • Ciasta
      • Ciasta drożdżowe
    • Ciastka
    • Babeczki
    • Desery
  • Przetwory
    • Przyprawy
    • Wytrawne
    • Słodkie
  • Ryby
    • Śledzie
  • DayliHome
    • Recenzje
    • Porady
    • Aplikacja przelicznik kulinarny – kalkulator kuchenny
    • Domowa apteczka
  • Poza kuchnią
  • Kontakt
    • O blogu
    • Ja w mediach
    • Polityka prywatności
Recenzje

Gra planszowa Pizzeria i KONKURS

by Małgorzata Kijowska 14 października 2020
Napisane przez Małgorzata Kijowska 14 października 2020
Gra planszowa Pizzeria - recenzja gry

Gra planszowa Pizzeria to doskonała rozrywka dla całej rodziny, bez względu na wiek.

Gra planszowa Pizzeria przyjechał do mnie jakiś czas temu. Kolorowa, nie za duża, nie za mała, ciekawa. Przeznaczona jest dla 2, 3-4, 5 i więcej osób. Tak właśnie są zróżnicowane zasady gry, że ważna jest ilość osób. Zasady gry są proste: trzeba uzbierać jak najwięcej punktów podczas dzielenia i jedzenia pizzy.

Wraz ze znajomymi wybierasz się do pizzerii. Zamawiacie pizzę, jedną w każdej rundzie. Jednak nie jest to zwyczajna pizza lecz taka, która składa się z wymieszanych kawałków różnych rodzajów. Musisz tak grać, aby zjeść to, na co masz ochotę. Zdobywasz jak najwięcej kawałków najlepszej pizzy, aby zdobyć jak najwięcej punktów. Nie możesz zapominać o tym, że pizza z listkami bazylii jest najcenniejsza, bo za listki dostajesz dodatkowe punkty.

W grze jest kilka rodzajów pizzy podzielonej na kawałki. Każdy kawałek to jeden lub dwa rodzaje. Rozgrywka składa się z rund, a podczas każdej z nich ktoś inny dzieli pizzę na dowolnej wielkości kawałki. Porcje te nie muszą być równe, więc już od początku warto myśleć strategicznie.

Gra planszowa "Pizzeria" - recenzja

Zero kalorii, 100% emocji!

W grze jest wariant podstawowy oraz wariant zaawansowany. W wariancie zaawansowanym wykorzystujemy oferty specjalne, które urozmaicają, a jednocześnie utrudniają grę, bo więcej trzeba się nagimnastykować, aby wygrać.

Gra Pizzeria zawiera:

  • 69 kawałków pizzy – 65 pojedynczych i 4 mieszane,
  • nóż do dzielenia pizzy na kawałki,
  • 12 kart z ofertami specjalnymi,
  • naklejkę z prostą grafiką i miejscem do wpisania imienia właściciela gry.

W grę Pizzeria można grać również w pojedynkę

Twórca gry przewidział, że niektórzy będą chcieli grać pojedynczo. No cóż, pizzę też czasami jemy bez towarzystwa, prawda? Aby poznać zasady gry solo wejdź na stronę wydawnictwa, gdzie znajdziesz je w plikach do pobrania. Jest tam także wersja zasad ogólnych, na wszelki wypadek gdyby ktoś zgubił.

Grę Pizzeria wydało wydawnictwo Nasza Księgarnia. Autorem jest Jeffrey D. Allers, a urocze ilustracje stworzył Maciej Szymanowicz. Wiek graczy: 8 -108 lat, a grać można od rozgrywki solo do rozgrywki aż w 6 osób. Orientacyjny czas gry to 25 minut.

Chcesz zdobyć grę Pizzeria? Weź udział w konkursie

Jaka jest Twoja ulubiona pizza? Jeśli chcesz, podziel się przepisem.

Wraz z wydawnictwem Nasza Księgarnia zapraszam do wzięcia udziału w prostym i szybkim konkursie. Do wygrania jest nowiutki, prosto z wydawnictwa egzemplarz gry Pizzeria. Wystarczy, że w komentarzu napiszesz jaką pizzę lubisz najbardziej. Możesz także podzielić się przepisem na nią. Konkurs rozpoczyna się w dniu 14. października 2020 roku i trwa do 20. października 2020 roku włącznie. Zwycięzca zostanie wybrany w ciągu trzech dni od zakończenia konkursu. Przez kolejne trzy dni będę czekała na dane do wysyłki nagrody. Jeśli ich nie otrzymam, wybiorę kolejną osobę.

Pełen Regulamin konkursu dostępny pod tym adresem – kliknij.

Wyniki konkursu

Jak zawsze wybór nie jest łatwy, jednak zwycięzca może być tylko jeden.

Gra leci do Julianny, która poruszyła mój apetyt i to baaaardzo 😊

Mówię “pizza” i wyobrażam sobie cienkie ciasto z dużymi przypieczonymi bąblami po brzegach, ciągnącym się serem, esencjonalnym sosem… klasyka, powiesz:) tak, ale to jest podstawa, a dalej hulaj dusza i tańczcie kiszki:) możemy dodać wszystko, co tylko chcemy, w ramach rozsądku, rzecz jasna. No bo nie chodzi tj o ilość, tylko o smak. Szynka i pieczarki – proszę bardzo, dzieciaki będą zadowolone. Tuńczyk i cebula – na wspomnienie wycieczki do Wenecji. Salami z papryką – nawet babcie się skusi. Cztery sery – yes, sir! Kurczak z ananasem – yyy, są tacy jeszcze. A dla mnie – gruszka, dojrzewająca szynka, orzechy:)

Julianna, gratuluję i wysyłam maila do Ciebie.

konkurspizza
11 komentarzy
0
FacebookTwitterPinterestEmail
Małgorzata Kijowska

poprzedni wpis
Jedz by pokonać chorobę
następny wpis
Krem z dyni i pieczonych warzyw z pleśniowym serem

Podobne wpisy

Puszyste gofry słodkie i wytrawne

4 listopada 2020

Jedz by pokonać chorobę

8 października 2020

Książka “Warzywa, które leczą”

23 września 2020

“Apteka natury ma leki na wirusy” Zbigniewa T....

26 sierpnia 2020

Kiszonki i fermentacje Aleksandra Barona

14 sierpnia 2020

Wędzenie – smaczny sposób na przedłużenie trwałości mięsa,...

16 maja 2020

Oświetlenie podszafkowe Cabinet LED Corner Ledvance

29 lutego 2020

Ekspres do kawy LatteGo Philips – czy warto...

28 października 2019

“Kuchnia Iwaszkiewiczów” książka nie tylko z przepisami

9 listopada 2018

Odkurzacz bezprzewodowy Philips SpeedPro Max – jak poradził...

8 sierpnia 2018

Czyste powietrze w domu. Czy oczyszczacz powietrza jest...

25 czerwca 2018

Czy chcesz zostać miejskim ogrodnikiem?

15 maja 2017

11 komentarzy

Dominika 20 października 2020 - 17:22

Najbardziej lubię pizzę, którą przygotowuje mój mąż. Nie ma na nią jednego przepisu albowiem jej skład za każdym razem się różni w zależności od humoru i inwencji twórczej mojego ślubnego. Oprócz oczywiście cienkiego i pysznego ciasta i królującej gamy różnorakich serów mogą się na niej znaleźć następujące dodatki: kurczak,szynka parmeńska lub wędlina i oczywiście pieczarki. Innym razem kluczowym składnikiem są krewetki i szpinak- wszystko zależy od tego co akurat mamy w lodówce a co warto wykorzystać zanim się zmarnuje. Dzięki temu nie tylko w porę wykorzystujemy produkty i w pełni czerpiemy z filozofii “zero waste” ale przede wszystkim wciąż testujemy,sprawdzamy i łączymy nowe  smaki bawiąc się sztuką kulinarną.

Odpowiedź
Mariusz 19 października 2020 - 19:09

Najlepsza pizza to ta robiona w domu, tzw. Rodzinna, którą możemy zrobić razem z domownikami. Córki odmierzają składniki. Ja ciasto wyrabiam i wszyscy cierpliwie czekamy aż wyrośnie. W tym czasie syn kroi warzywa i inne dodatki, a żona przygotowuje sosy na pizzę. Później wyrabiamy kulki na placki. Jak wszystko jest gotowe cała nasza piątka sięga po ulubione dodatki. Jedni uwielbiają margheritę, inni nakładają kukurydzę, pieczarki, szynkę, paprykę. Generalnie wszystko to, co znajdziemy w lodówce i to na co mamy ochotę. Tak więc każdy kawałek jest inny i ciekawy na swój sposób. Oczywiście na koniec dużo sera – musi się ciągnąć :). Jak pizza ląduje w piekarniku i zaczyna się unosić jej zapach w powietrzu, to już wszyscy nie możemy doczekać się aby ją zjeść.

Odpowiedź
Julianna 18 października 2020 - 12:04

Mówię “pizza” i wyobrażam sobie cienkie ciasto z dużymi przypieczonymi bąblami po brzegach, ciągnącym się serem, esencjonalnym sosem… klasyka, powiesz:) tak, ale to jest podstawa, a dalej hulaj dusza i tańczcie kiszki:) możemy dodać wszystko, co tylko chcemy, w ramach rozsądku, rzecz jasna. No bo nie chodzi tj o ilość, tylko o smak. Szynka i pieczarki – proszę bardzo, dzieciaki będą zadowolone. Tuńczyk i cebula – na wspomnienie wycieczki do Wenecji. Salami z papryką – nawet babcie się skusi. Cztery sery – yes, sir! Kurczak z ananasem – yyy, są tacy jeszcze. A dla mnie – gruszka, dojrzewająca szynka, orzechy:)

Odpowiedź
Małgorzata Kijowska 22 października 2020 - 19:15

Julianna, gratuluję. Udało Cię pobudzić moją wyobraźnię, aż stałam się bardzo głodna 😉
Wysyłam do Ciebie maila 🙂

Odpowiedź
Julianna 22 października 2020 - 19:29

Niesamowita niespodzianka, dziękuję bardzo!!!!

Odpowiedź
EwelinaBe 18 października 2020 - 09:47

Uwielbiam pizze cztery sery.
Ciasto robię sama z drożdżami świeżymi, do tego podkład-sos śmietanowy z czosnkiem i oregano.
Na wierzchu mozzarella, ser pleśniowy, feta i ser żółty.
Po upieczeniu na wierzchu polewam sosem czosnkowym. Pychota!
Co by nie było położone na wierzchu to zjem ze smakiem pod warunkiem, że pizza zostanie przygotowana razem z moim synkiem.
Uwielbiamy gotować, świetnie się przy tym bawimy i spędzamy mnóstwo czasu ze sobą.
Mieć takiego pomocnika w kuchni to wielki skarb. 😉

Odpowiedź
Marzena 17 października 2020 - 10:37

Nie będę ukrywała
Nawet jak przez to nie raz oberwałam
Pizze kocham skrycie
A najbardziej tą nie lubianą
Czyli z szynka i ananasem
I wiem, że to dziwne że czasem
Delektuje się tym śmiesznym smakiem
A jescze do tego dla odmiany
Odrobina pikanterii i mamy smak nie znany
Bo mieszanina wszystkich smaków
Nie zaszkodzi nikomu do czasu

Odpowiedź
Felicja 17 października 2020 - 09:17

Uwielbiam pizzę, szczególnie domową. Nie mam jednego przepisu, bo zawsze robię trochę inaczej. Jednak moje ulubione smaki to połączenie sera pleśniowego typu Blue razem z rukolą, albo feta z oliwkami i mozzarellą i dodatkiem czerwonej papryki. Nie wyobrażam sobie pizzy bez papryki, rukoli i ulubionych serów. Może nie być mięsa, ale warzywa i ser muszą. 😊 Dla rodziny robiłam także wersję z czterech serów – żółty, pleśniowy, feta i mozzarella. A jeśli z mięsem to suchą krakowską, ewentualnie z dobrą szynką. I wtedy z dodatkiem czerwonej papryki i listkami bazylii. Do tego własny sos pomidorowy na spód z własnego przecieru z przyprawami, A na wierzch jako dodatek domowy sos czosnkowy. 😊🤤 Aż mi ślinka pociekla na samą myśl.

Odpowiedź
Paulina Kowalska 17 października 2020 - 09:13

My wręcz kochamy pizzę, a przede wszystkim tą naszą, domową 🤷‍♀️ Nie jest idealna, ale nam smakuje 😉 a robimy ją tak:

CIASTO:

– 500g mąki
– 40g drożdży
– 250ml ciepłej wody
– 1/2 łyżeczki cukru
– 2 łyżki oleju
– przyprawy wedle uznania

Drożdże rozpuścić z wodą, cukrem i 4 łyżkami mąki. Przykryć i odstawić na 15 minut.
Mąkę wymieszać z przyprawami ( ja daję słodką paprykę, vegetę i oregano), dodać rozczyn i olej i wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto powinno jeszcze wyrosnąć, ale przyznam, że moje głodomory często nie mogą się doczekać i jak tylko wyrobię ciasto to daję je na blachę 🤷
Na ciasto daje sos, potem resztę składników i wrzucam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 20 minut.

SOS:

– 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
– 4-5 łyżek ketchupu
– 3-4 łyżki oregano

SKŁADNIKI:

– ok. 1 kg kiełbasy
– 1/2 kg pieczarek
– 3-4 cebule
– puszka kukurydzy
– 1/2-1kg żółtego sera

Ser zetrzeć na tarce
Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać pokrojoną cebulę.
Pieczarki pokroić i również podsmażyć, dzięki temu nie puszczą soków na ciasto i nie będzie problemu z dopieczeniem ciasta.
Gdy wszystko będzie już zimne, wymieszać składniki razem z serem i kukurydzą.
Można je jeszcze doprawić i wyłożyć na ciasto.

Odpowiedź
Agata 15 października 2020 - 14:43

Moja ukochana pizza to margherita z ananasem przygotowana przez mojego Męża w zbudowanym przez niego piecu do pizzy opalanym drewnem! Jest naprawdę zjawiskowa ❤️ piec w ogrodzie pod wiatą, rozwieszone lampki, wino, przyjaciele, no i Ona – Królowa! Pizza! Koniecznie na włoskiej mące, włoskich pomidorach pelati i na miłości do pysznego jedzenia!

Odpowiedź
Hanna 14 października 2020 - 21:39

Lubię pizzę zero waste 🙂 kiedy nachodzi ochota na pizzę to kombinuję z tym, co aktualnie mam w lodówce.
Królowa to pizza z carpaccio z buraka. Na pizzę wrzucam plastry ugotowanego buraka, ser feta, ciut czosnku a już po upieczeniu dodaję rukolę i sos miodowo-musztardowy

Odpowiedź

Zostaw komentarz Usuń odpowiedź

Zapisz moje imię i nazwisko, adres e-mail i witrynę w tej przeglądarce do następnego komentarza.

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych przez tę stronę internetową.

Przepisy na dania i przekąski na imprezę

Przelicznik miar i wag

Kulinarny kalkulator, przelicznik miar i wag kuchennych

PRAWA AUTORSKIE

Wszystkie teksty i podpisane zdjęcia są moja własnością. Nie zgadzam się na używanie ich bez mojej wiedzy i zgody. Uszanuj moją pracę i nie kradnij.

Zdjęcia bez mojego podpisu pochodzą ze źródeł legalnych i są albo przeze mnie kupione, albo wykorzystywane na zasadach licencji CC0.

Newsletter DayliCooking.pl

Nie chcesz przegapić nowych wpisów?

Zapisz się na newsletter.

Jeszcze chwileczkę...

Rejestracja udana. Od teraz będę informować Cię o nowych wpisach na blogu!

Wędliny, wędzone ryby i przetwory

Oliwa najlepszej jakości

Archiwum

Instagram

daylicooking

Małgorzata Kijowska
Fotka zza pleców, czyli backstage sesji zdjęciow Fotka zza pleców, czyli backstage sesji zdjęciowej w moim niedawno powstałym wymarzonym studiu. Dzisiaj pierwszy przepis z oliwami z fantastycznego sklepu internetowego @oliwaimiod 🤩 Doskonałej jakości oliwy generalnie bronią się same, jednak nie każdy zna akurat ten sklep. Ja znam od jakiegoś czasu, więc mogę i chcę polecać. Jutro na blogu przepis i bazyliowa oliwa 👍🤩 
_____________________________
#backstage #oliwa #oliwaimiod #najlepszaoliwa #polecam #fotostudio #fotografowanie #aparatfotograficzny #instafood #instafoto #foodphoto #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking
Takie ciacho machnęłam sobie dzisiaj 😎 Z drob Takie ciacho machnęłam sobie dzisiaj 😎 Z drobnymi perturbacjami, ale finalnie wyszło genialne w smaku. Ciasto dyniowe z kawałkami gruszki, z kremową polewą z twarożku śmietankowego 🤩☺️ Po niedzieli wracam na blog pełną parą, więc wypatrujcie nowości 👍☺️
_______________________________________
#ciasto #dyniowe #pumpkincake #ciastodyniowe #dynioweciasto #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking #zgruszkami #domoweciasto #tojestpyszne #foodstyling #foodie
Domowy makaron - wbrew pozorom szybko, sprawnie i Domowy makaron - wbrew pozorom szybko, sprawnie i bez większego bałaganu. Dawno już go nie robiłam, ale postanowiłam wrócić do tego nawyku. On nie zawsze jest równiutko pokrojony, ale zawsze pysznie smakuje. Kto z Was robi makaron w domu? ☺️
_____________________
#makaron #domowymakaron #swojskimakaron  #walekdociasta #wałekdociasta #blogkulinarny #blogerkakulinarna #daylicooking
To moje miejsce i koniec 🤦😎🐱 Najlepszy pu To moje miejsce i koniec 🤦😎🐱 Najlepszy punkt obserwacyjny bez szans na oddanie komukolwiek. To nic, że pierwotnym przeznaczeniem tego miejsca było coś innego. Ten facet ze swoim charakterkiem zawsze postawi na swoim 😁
_______________

#kot #naszkot #szogun #kuchnia #kotwkuchni #pieszczoch  #lovethiscat #czarnobiałykot #koteczek
Rosół z kaczki trochę inaczej niż tradycyjne. Rosół z kaczki trochę inaczej niż tradycyjne. Według rady Oli z @czteryfajery.pl najpierw warzywa i kawałki kaczki opiekłam w piekarniku. Od pewnego czasu tak robię i muszę się przyznać, że lepszego rosołu do tej pory nie udało mi się stworzyć 🥰
_____________________________
#rosół #rosol #obiad #wolnowar #zwolnowaru #tojestpyszne #foodblog #foodgasm #instafood #gotowanie #gotujebolubie #kuchnia #mojakuchniamojezasady #smacznego
Na blog wleciał nowy przepis. Zupa z soczewicy z Na blog wleciał nowy przepis. Zupa z soczewicy z kuleczkami wołowymi 🤩 Aromatyczna, rozgrzewająca, sycąca i bardzo pyszna. Polecam na chłodne dni 👍😍
_____________________________
#zupa #zupazsoczewicy #zuparozgrzewająca #nowyprzepis #nowywpis #nowe #juznablogu #zapraszam #polecam #tojestpyszne #blogkulinarny #blogerkakulinarna #foodblogger #foodblog #instasoup #instafood #foodgasm #daylicooking
Kochani, w ostatnim dniu tego roku z całego serca Kochani, w ostatnim dniu tego roku z całego serca życzę Wam na Nowy 2021 Rok przede wszystkim zdrowia, optymizmu i spokoju. Niech wszystkie złe chwile odejdą z tym starym 2020 rokiem. Wszystkiego pięknego na kolejne 12 miesięcy 🤩🍾🥂😍
_______________________________
#szczesliwegonowegoroku #happynewyear #happynewyear2021 #nowyrok #nowyrok2021 #sylwester #sylwester2020 #zfiltrem #idzienowe #31grudnia #31grudnia2020 #zaraznowyrok
Nowość wśród portugalskich win - tym razem z T Nowość wśród portugalskich win - tym razem z Tejo, samego serca tego kraju ♥️
Tejo jest jednym z najstarszych regionów Portugalii. Winorośl jest tam uprawiana od XII wieku. Krajobraz, klimat, a przede wszystkim ekonomię kształtuje rzeka Tag (port. Tejo). Czy wiecie, że Tejo to drugi co do wielkości teren z lasami korkowymi? Blisko połowa produkowanego korka pochodzi właśnie stamtąd. 
Białe wina Ponte Portugal powstają ze szczepu Fernao Pires i szczepu Arinto. Jasna barwa win, kwiatowy aromat z nutami tropikalnych owoców - to musi zachwycać 😍  Dlatego ja wybieram białe, choć i czerwone zasługują na uwagę 😉  Polecam 🤩
Wieczór z planszówką i w dobrym towarzystwie 🥰 to się nazywa miło zakończyć tydzień 🤩 Spokojnej nocy, kochani 😘
__________________________
#viticulture #wino #dobrewino #gra #planszowka #planszówka #graplanszowa #toskania #wieczór #wieczor #kieliszek #czerwonewino #blogkulinarny #blogerkakulinarna #daylicooking #skwierzyna #zmiloscidowina #zmiłościdowina #passiamo
Dzisiejszy dzień jest wyjątkowo pracowity, a cza Dzisiejszy dzień jest wyjątkowo pracowity, a czas leci jak szalony 🤷 W takich sytuacjach najlepszym obiadem są pieczone warzywa z dodatkiem sosów jogurtowo-ziołowych. Właśnie do piekarnika wjechała blacha z muszkatołową dynią, ziemniaczkami i czosnkiem 🤩 Wszystko skropione oliwą bazyliową od @oliwaimiod 🥰👍☺️ Cudownie intensywny smak, piękny aromat bez wątpliwości, że to na pewno bazylia 😉 Polecam Wam! Jeśli chcecie jej spróbować to weźcie udział w konkursie i wygrajcie jeden z voucherów na zakup oliwy 👍
______________________________
#dynia #warzywa #oliwa #najepszaoliwa #włoskaoliwa #wloskaoliwa #polecam #oliwaimiod #obiad #smacznego #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking
Na blogu czeka na Was #urodzinowy #konkurs ☺️👍 do wygrania aż 17 nagród 🤩 Zapraszam!
_________________________
#nagrody #konkursurodzinowy #urodziny #blogoweurodziny #urodzinybloga #urodzinowykonkurs #naurodziny #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking
Nowe logo ☺️ Stworzyłam je samodzielnie od po Nowe logo ☺️ Stworzyłam je samodzielnie od początku do końca. Biorąc pod uwagę mój artystyczny antytalent wyszło chyba całkiem nieźle, jak sądźcie?? 😉😁😎
__________________________
#logo #nowelogo #nowe #brand #samazrobiłam #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking #nowość #nowosc
Ciasteczka cytrynowo-lawendowe 🤩 Robię kolejne Ciasteczka cytrynowo-lawendowe 🤩 Robię kolejne podejście do sfotografowania ich 🤭🙃😱😁 Są tak kruche, pyszne i pachnące, że trudno powstrzymać się od ich podjadania 😁 Tym razem się uda! Wpadną na blog lada dzień, obiecuję 🤩
__________________________
#ciasteczka #ciastka #zlawendą #lawendowe #krucheciastka #krucheciasteczka #krucheciasto  #tojestpyszne #blogerkakulinarna #blogkulinarny #skwierzyna #daylicooking
Dzbanek mięty na stole i pachnie prawie w całym Dzbanek mięty na stole i pachnie prawie w całym domu 🤩 Do mięty mam wyjątkową słabość od zawsze 😁
__________________________
#mięta #mieta #świeżamięta #swiezamieta #herbatamiętowa #uwielbiam #dzbanek #niedziela #blogkulinarny #daylicooking
Takie ciasteczka sobie upiekłam 🤩 kruche z cuk Takie ciasteczka sobie upiekłam 🤩 kruche z cukrem, z kruchego ciasta z dodatkiem serka śmietankowego 🤩 są pyszne ale trzeba ich upiec większą ilość...ciekawe dlaczego 😎
_____________________________
#ciastka #ciasteczka #kruche #krucheciasteczka #krucheciastka #tojestpyszne #daylicooking #blogkulinarny #skwierzyna
Gofry słodkie czy wytrawne? 🧇 😎🤔Trudny w Gofry słodkie czy wytrawne? 🧇 😎🤔Trudny wybór, przynajmniej dla mnie 😁 A może na śniadanie wytrawne, a do kawy słodkie? 😊 Kochani, obyśmy w życiu mieli tylko takie dylematy. Udanego dnia 🥰🌞🤩😘
__________________________
#gofry #gofrownica #śniadanie #sniadanie #dziendobry #dzieńdobry #wtorek #daylicooking #tojestpyszne #breville #blogkulinarny #blogerkakulinarna #deser
Pszenne odrywane bułeczki wyrastające w nocy. Cz Pszenne odrywane bułeczki wyrastające w nocy. Czy moze byc cos przyjemniejszego jak świeże gorące pieczywo do poniedziałkowego śniadania? 😊 Dobrego dnia, kochani 🥰
__________________________
#bulki #buleczki #sniadanie #poniedzialek #tobedziedobrydzien #skwierzyna #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking #smacznego
Naleśniki na deser to doskonały pomysł! U mnie Naleśniki na deser to doskonały pomysł! U mnie dzisiaj prosty zestaw: z twarożkiem i domowym dżemem pomarańczowo-dyniowym. Jestem chyba uzależniona od tego dżemu 😱😁🤔👍🤩
Lubicie naleśniki? Z czym najchętniej je robicie??
__________________________
#nalesniki #naleśniki #patelnia #patelniadonaleśników #deser #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking #tojestpyszne #homemade #niedziela #niedzielnepopołudnie
Dzień dobry w sobotę 😊 Mam nadzieję, że wsz Dzień dobry w sobotę 😊 Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze  i nastroje dopisują. W mojej kuchni dzisiaj wielkie gotowanie. Na pierwszy ogień poszły klopsiki wołowe w sosie porowo-paprykowym. Będzie pysznie i pachnąco 🤩 A jakie zapachy dzisiaj u Was??
__________________________
#sobota #gotowanie #wolowina #wołowina #obiad #daylicooking #klopsy #klopsiki #pysznie #milejsoboty #dobregoweekendu
Szykuje się pyszny obiad, czyli kurczak z dynią Szykuje się pyszny obiad, czyli kurczak z dynią na ostro 🤩 Z wolnowaru oczywiście, to już jest uzależnienie chyba 😱😁😍 
____________________________
#dynia #kurczak #wolnowar #crockpot #pysznie #obiad #skwierzyna #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking #środa #sroda #slowcooking #slowcooker #slowlife
Zobacz więcej... Obserwuj

Dołącz

Facebook

Wiejskie inspiracje

Najnowsze wpisy

  • Zupa z soczewicy z wołowiną

  • Domowy likier mleczno-kawowy w dwóch wersjach

  • Drink z arbuza i jeżyn, z rumem i w wersji bez alkoholu

  • Rozgrzewająca herbata pomarańczowa z anyżem, cynamonem i goździkami

  • Dyniowa latte – Pumpkin Spice Latte

  • Faworki karnawałowe, czyli chrust

  • Labneh serek z jogurtu z czosnkiem, ostrą papryką i bazyliową oliwą

  • Kotleciki z soczewicy i warzyw

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2020 - Wszelkie prawa zastrzeżone | Hosting zapewnia

DayliCooking|Małgorzata Kijowska
  • Śniadania i kolacje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Kanapki
      • Pieczywo
        • Bułki
        • Chleby
    • Jajka
  • Obiady
    • Zupy
    • Drugie dania
    • Mięso
    • Jarskie
    • Dodatki
    • Danią mączne
      • Naleśniki
      • Makaron
      • Placki
      • Kluski
      • Pierogi
    • Ryż
    • Zapiekanki
    • Fast food
  • Grzyby
  • Słodko
    • Napoje
      • Bezalkoholowe
      • Alkohol
    • Ciasta
      • Ciasta drożdżowe
    • Ciastka
    • Babeczki
    • Desery
  • Przetwory
    • Przyprawy
    • Wytrawne
    • Słodkie
  • Ryby
    • Śledzie
  • DayliHome
    • Recenzje
    • Porady
    • Aplikacja przelicznik kulinarny – kalkulator kuchenny
    • Domowa apteczka
  • Poza kuchnią
  • Kontakt
    • O blogu
    • Ja w mediach
    • Polityka prywatności
@2020 - Wszelkie prawa zastrzeżone | Hosting zapewnia
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgadzam sięPolityka prywatności