Quesadilla z rwaną wieprzowiną jest daniem pysznym, sycącym i łatwym do zrobienia – sprawdź mój przepis.
Quesadilla to danie z kuchni meksykańskiej. Jest to, najogólniej mówiąc, opiekana kukurydziana lub pszenna tortilla z farszem: serem, ziemniakami, grzybami, mięsem, papryka czy chorizo. Odmian quesadilli jest mnóstwo i myślę, że trudno byłoby znaleźć jedyną i słuszną. Pamiętacie przepis na łopatkę wieprzową długo pieczoną? Dzisiaj chcę Wam pokazać jak można ją wykorzystać oprócz podawania jej z bułką czy na kanapkach. Wykorzystując sporą ilość rwanej wieprzowiny przygotowałam właśnie taką quesadillę. Dodatek sosu barbecue i sera cheddar cudownie podkręcił smak. Nie bójcie się przygotować więcej tego przysmaku. Quesadillę można jeść również na zimno lub zawiniętą w papier do pieczenia odgrzać w piekarniku.
Przepis na quesadillę z rwaną wieprzowiną
Składniki:
- dowolne placki tortilli
- rwana wieprzowina
- ser cheddar
- sos barbecue
Quesadilla z rwaną wieprzowiną – jak zrobić krok po kroku
- Placek tortilli posmarować sosem barbecue.
- Na połowie powierzchni ułożyć plastry sera cheddar, a na nim kawałki rwanej wieprzowiny.
- Tortillę złożyć na pół, a następnie ułożyć na grillu lub rozgrzanej patelni.
- Opiec z dwóch stron aż tortilla lekko się zrumieni, a ser roztopi.
Podawać na gorąco, jednak na zimno też smakuje pysznie.
![Przepis na quesadillę z pulled pork i cheddarem](https://daylicooking.pl/wp-content/uploads/2017/07/quesadillazC582opatkawieprzowC485iseremcheddar-936x1024.jpg)
Szukasz przepisu na pulled pork?
Sprawdź mój przepis na pulled pork, czyli rwaną wieprzowinę, wiele razy sprawdzony nie tylko przeze mnie. Aby otworzyć przepis, kliknij w nazwę lub zdjęcie.
![Przepis na łopatkę wieprzową pulled pork](https://daylicooking.pl/wp-content/uploads/2017/07/pulledpork-szarpanawieprzowina-682x1024.jpg)