Śniadanie to podstawa dobrego dnia. Bez śniadania nasze organizmy nie pracują tak, jak powinny.
Zauważyliście już zapewne, że śniadania są szczególnie dla mnie ważne. Nie będę się więc powtarzać, że od nich zależy nasze samopoczucie od rana, że dają nam kopa, etc. W tygodniu, kiedy czeka nas sporo obowiązków, warto dbać przede wszystkim o to, aby śniadanie było odpowiednie pod względem kalorycznym i wartościowym. Jednak kiedy mamy dzień wolny, wtedy można sobie pofolgować i tworzyć takie posiłki, które dopieszczą nasze podniebienia, będą niespiesznie przygotowane i tak samo zjedzone. I właśnie na takie śniadanie zapraszam Was dzisiaj: pasta kanapkowa z awokado i moich ulubionych orzechów nerkowca, podana na dwa sposoby. Coś w rodzaju posiłku dla niej i dla niego, chociaż ja lubię zagryźć słodkiego tosta czymś pikantniejszym ? Uwielbiam po prost mieszanie takich skrajnych smaków. Spróbujcie i Wy ?
Przepis na kanapkową pastę z awokado
O śniadaniach pisałam już na blogu.
Możesz przypomnieć sobie dlaczego wykonujący pracę biurowa powinni także dbać o właściwe śniadanie i drugie śniadanie, czego powinni unikać, a co włączać do swojej diety.
Jeśli lubisz awokado, to spróbuj
tostów z pastą czosnkową z awokado, z dodatkiem gruszki i suszonych pomidorów w oliwie.
Dla preferujących słodkie śniadania mam coś specjalnego
czyli tosty francuskie z owocami. Pycha!
Sprawdź również
jak szybko i prosto można przygotować pozornie banalne kanapki.