DayliCooking|Małgorzata Kijowska
  • Śniadania i kolacje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Kanapki
      • Pieczywo
        • Bułki
        • Chleby
    • Jajka
  • Obiady
    • Zupy
    • Drugie dania
    • Mięso
    • Jarskie
    • Dodatki
    • Danią mączne
      • Naleśniki
      • Makaron
      • Placki
      • Kluski
      • Pierogi
    • Ryż
    • Zapiekanki
    • Fast food
  • Grzyby
  • Słodko
    • Napoje
      • Bezalkoholowe
      • Alkohol
    • Ciasta
      • Ciasta drożdżowe
    • Ciastka
    • Babeczki
    • Desery
  • Przetwory
    • Przyprawy
    • Wytrawne
    • Słodkie
  • Ryby
    • Śledzie
  • DayliHome
    • Recenzje
    • Porady
    • Aplikacja przelicznik kulinarny – kalkulator kuchenny
    • Domowa apteczka
  • Poza kuchnią
  • Kontakt
    • O blogu
    • Ja w mediach
    • Polityka prywatności
DayliCooking|Małgorzata Kijowska
  • Śniadania i kolacje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Kanapki
      • Pieczywo
        • Bułki
        • Chleby
    • Jajka
  • Obiady
    • Zupy
    • Drugie dania
    • Mięso
    • Jarskie
    • Dodatki
    • Danią mączne
      • Naleśniki
      • Makaron
      • Placki
      • Kluski
      • Pierogi
    • Ryż
    • Zapiekanki
    • Fast food
  • Grzyby
  • Słodko
    • Napoje
      • Bezalkoholowe
      • Alkohol
    • Ciasta
      • Ciasta drożdżowe
    • Ciastka
    • Babeczki
    • Desery
  • Przetwory
    • Przyprawy
    • Wytrawne
    • Słodkie
  • Ryby
    • Śledzie
  • DayliHome
    • Recenzje
    • Porady
    • Aplikacja przelicznik kulinarny – kalkulator kuchenny
    • Domowa apteczka
  • Poza kuchnią
  • Kontakt
    • O blogu
    • Ja w mediach
    • Polityka prywatności
Desery

Jabłka w czerwonym winie z żurawiną

by Małgorzata Kijowska 21 września 2020
Napisane przez Małgorzata Kijowska 21 września 2020
Przepis na jabłka w czerwonym winie z żurawiną z wolnowaru Crock-Pot

Jabłka w czerwonym winie z żurawiną do tej pory piekłam w piekarniku. Tym razem udusiłam jej wolnowarze – wyszło pysznie!

Jabłka w czerwonym winie z żurawiną robiłam wiele razy. To doskonały deser, który można podawać z wieloma dodatkami: kruchymi ciasteczkami, z budyniem, kisielem czy lodami. Wino pod wpływem obróbki cieplnej traci alkohol, jednak zawsze można je zastąpić sokiem owocowym. Najbardziej wtedy smakuje z sokiem z czarnej porzeczki. Od kilku tygodni uczę się nico innego gotowania, bo w wolnowarze. To nieco inny sposób, bo faktycznie wolniejszy, spokojniejszy i mniej absorbujący niż tradycyjny. Dzisiaj chcę Wam – na początek – pokazać jak zrobić jabłka w czerwonym winie z żurawiną, tym razem nei z piekarnika lecz z wolnowaru.

Przepis na jabłka w czerwonym winie z żurawiną

Składniki:

  • 5-6 jabłek
  • 150 g suszonej żurawiny
  • 200 ml wytrawnego czerwonego wina
  • 2-3 łyżki płynnego lub półpłynnego miodu
  • 1/4 cytryny
  • 1/2 małej laski cynamonu
  • ok. 2 cm świeżego imbiru
  • ok. 3 łyżki masła

Jak zrobić jabłka w czerwonym winie z żurawiną

  • Jabłka umyć i ostrym nożem lub specjalną wykrawaczką wydrążyć środek z gniazdem nasiennym. Należy zrobić to tak, aby jabłko nie pękło.
  • Na dno wolnowaru układać wydrążone jabłka, a w ich środek żurawinę i lekko ją docisnąć – całość skropić sokiem z cytryny.
  • Na wierzchu żurawiny układać po kawałku masła, a na nim rozlać miód w taki sposób, aby ściekał po jabłku.
Przepis na jabłka w czerwonym winie z żurawiną z wolnowaru Crock-Pot
  • Między jabłkami, na dnie wolnowaru, położyć laskę cynamonu, wysypać resztę żurawiny z pokrojonym w cieniutkie plastry imbirem – imbir wystarczy dobrze wyszorować, bez konieczności obierania.
  • Do garnka wlać wino, przykryć pokrywą i włączyć wolnowar na grzanie maksymalne (high) na 2 godziny.
  • Gotowe jabłka wyjmować na talerzyki i polewać sosem z gotowania. Wspaniale smakuje z lodami i kruchymi ciasteczkami.
Przepis na jabłka w czerwonym winie z żurawiną z wolnowaru Crock-Pot

Co to jest wolnowar i jak działa

Wolnowar (ang. slow cooker) to system gotowania w niższej niż tradycyjna temperaturze oraz w znacznie dłuższym czasie. Wolnowar składa się z garnka oraz urządzenia, w którym jest ten garnek umieszczony. Danie gotuje się w temperaturze, która nie przekracza 100°C, a więc bardzo delikatnie i wolno – stad nazwa “wolnowar”. Garnek jest równomiernie z każdej strony ogrzewany przez urządzenie, co zapewnia taką samą temperaturę w każdym miejscu garnka. Potrawy gotowane w wolnowarze nie przypalają się, nie trzeba ich mieszać i podlewać dodatkowym płynem. Wielką zaletą jest to, że nie kurczą się, gdyż szczelnie przykryte nie wysychają.

Krótka charakterystyka wolnowaru Crock Pot CSC052X

Kamionkowy garnek

Można go używać nie tylko w zestawie, ale także osobno w piekarniku. Daje to możliwość opiekania produktów przed ich gotowaniem, bez konieczności przekładania do innego naczynia. Ponieważ można go myć w zmywarce zawsze jest pewność, że bez naszego wysiłku będzie dokładnie umyty. Bez wątpienia biorąc pod uwagę ciężar naczynia jest to olbrzymia zaleta. Garnek posiada dwa ucha, jest estetycznie wykonany i można w nim serwować danie bezpośrednio na stół. Ma pojemność 4,7 litra, co daje możliwość przygotowania posiłku dla 4-5 osób.

Pokrywa

Pokrywa do garnka jest szklana, z odpowiednio szeroką uszczelką na brzegu. Uszczelka ściśle przylega do brzegu garnka, dzięki czemu zapobiega wydostawaniu się pary podczas gotowania, a co za tym idzie produkty nie wysychają i nie trzeba dolewać płynów. Warto wspomnieć o ciekawym i praktycznym rozwiązaniu mocowania pokrywki: z tyłu ma solidny, wsuwany w odpowiedni otwór zaczep, który trzyma pokrywkę. Podczas otwierania garnka po prostu od przodu do tyłu podnosimy pokrywkę, bez konieczności całkowitego zdejmowania. Pokrywa podobnie jak garnek jest przystosowana do mycia w zmywarce.

Wolnowar Crock-Pot - odczepiana pokrywa

Urządzenie

Samo urządzenie bez garnka i pokrywy jest bardzo lekkie. Ma niewielkie nóżki i solidne uchwyty po bokach, kabel jest umocowany od spodu z tyłu urządzenia. Z przodu znajduje się panel sterowania.

Przepis na jabłka w czerwonym winie z żurawiną z wolnowaru Crock-Pot

Panel sterowania

Jest wbudowany w urządzenie, bardzo prosty w obsłudze, wręcz intuicyjny. Posiada diody od stopnia mocy: high (wyższa), low (niska) i utrzymywanie temperatury (podgrzewanie), a także timer. Zakres czasu do programowania jest dość szeroki, bo od 30 minut do 20 godzin w półgodzinnych odstępach. Po upłynięciu zaprogramowanego czasu gotowania, urządzenie samoczynnie przełącza się na tryb podtrzymywania temperatury. Panel jest łatwy do utrzymania w czystości, wystarczy go przetrzeć szmatką.

Wskazówki

Garnek napełniamy maksymalnie do około 3/4 wysokości.

Zawsze warto wybierać większe niż mniejsze garnki. W sytuacji kiedy trzeba przygotować większą ilość jedzenia nie ma konieczności gotowania w dwóch porcjach. Większość dań nadaje się do zamrażania lub pasteryzowania, więc nadwyżka nigdy się nie zmarnuje. Dodatkowo podczas gotowania większych kawałków mięsa niewielka misa lub garnek wolnowaru mogą okazać się zbyt małe.

W przeciwieństwie do tradycyjnego sposobu gotowania, w wolnowarze mięso gotuje się szybciej niż warzywa. Dlatego właśnie warzywa układa się na spodzie garnka, a dopiero na nie mięso.

Funkcja podtrzymywania temperatury nie służy do gotowania lecz tylko i wyłącznie do utrzymania temperatury. Nie zaleca się używanie tej opcji dłużej ni 4 godziny.

Czy warto gotować w wolnowarze?

Na to pytanie odpowiedź jest jedna: warto. Wolnowar to olbrzymia oszczędność czasu, choć może to brzmieć paradoksalnie. Danie, które gotuje się w niższej temperaturze nie przypala się. Nie trzeba go mieszać, zaglądać, pilnować. Wystarczy tylko pamiętać o dodaniu niewielkiej ilości płynu, a reszta zrobi się sama. Szczelnie przylegająca pokrywa nie pozwala na parowanie, a co za tym idzie na wysuszanie potrawy. W wolnowarze można przygotować znaczną większość dań. Od pieczeni mięsnych (najpierw opiekamy lub obsmażamy mięso) przez gęste warzywne zupy, duszone owoce jak choćby dzisiejsze jabłka w czerwonym winie z żurawiną. Sporo uwagi wymaga ugotowanie dobrego, klarownego rosołu metodą tradycyjną. Wolnowar wymaga tylko ułożenia produktów i zalaniu ich wodą. Reszta robi się sama, bez obaw o zmętnienie czy wygotowanie.

Gotowanie w wolnowarze to także spora oszczędność energii. Wolnowary Crock-Pot® są w stanie zaoszczędzić ok. 75% energii elektrycznej w porównaniu do gotowania w tradycyjny sposób przy użyciu kuchenki elektrycznej. W coraz większej ilości kuchni stoją kuchenki elektryczne, więc jest to istotna cecha.

Wolnowar to idealne rozwiązanie kiedy chce się po powrocie z pracy zjeść gorący, ale świeżo przygotowany posiłek. Wychodząc wystarczy włożyć produkty, przyprawić je i włączyć wolnowar. Po upłynięciu zaprogramowanego czasu, urządzenie samo przełączy się na tryb podtrzymania temperatury, a my – po powrocie – mamy gorący pyszny obiad. To naprawdę tak działa, sprawdziłam. Na pewno od tej pory na blogu będziecie mieli okazję zobaczyć inne dania, które przygotuję razem z wolnowarem. Kupując wolnowar Crock-Pot w zestawie znajduje się dokładna instrukcja wraz z książeczką z przepisami, które na początek są wspaniałą inspiracją.

Wpis powstał we współpracy z marką Crock-Pot.

jabłkażurawina
11 komentarzy
0
FacebookTwitterPinterestEmail
Małgorzata Kijowska

poprzedni wpis
Sos z bazylii do sałatek i warzyw
następny wpis
Książka “Warzywa, które leczą”

Podobne wpisy

Czarne kulki mocy, czyli praliny słonecznikowo-żurawinowe, bezglutenowe, wegańskie...

24 czerwca 2019

Orzechy w miodzie – idealna przekąska dla łasuchów

20 marca 2019

Domowe praliny z prażonego słonecznika, daktyli i mąki...

15 marca 2019

Sałatka z gruszką, ananasem, granatem i miętą, czyli...

10 września 2018

Crumble z czereśniami i migdałami

24 lipca 2018

Kakaowy deser pudding z chia z owocami

6 kwietnia 2018

Bananowe naleśniki z pomarańczowym sosem karmelowym

3 lutego 2018

Makiełki, czyli wigilijne kluski z makiem

18 grudnia 2017

Deser lodowy z brzoskwiniami, bitą śmietaną i adwokatem

20 sierpnia 2017

Galaretka z truskawkami

29 czerwca 2017

Lody, lody dla ochłody! Zrób je samodzielnie w...

13 czerwca 2017

Mini serniczki w szklance, podane z owocami i...

3 czerwca 2017

11 komentarzy

Paulina Kowalska 23 września 2020 - 06:38

Nie moje smaki, ale puszczam dalej… Mam koleżanke, która pokocha mnie za ten przepis 🤔😉😍 dziękuję 😘

Odpowiedź
Justyna Borucka 23 września 2020 - 03:55

Pieczone jabłka we framudze kaflowego pieca to smak dzieciństwa. Twoje z żurawiną w winie muszą obłędnie smakować. Jestem na etapie kompletowania sprzętu do nowej kuchni, miejsce na wolnowar musi się znaleźć 🙂

Odpowiedź
Cztery Fajery - blog kulinarny 22 września 2020 - 18:24

Korzystam z wolnowarów tej marki od niemal 8 lat, zanim jeszcze oficjalnie zagościła w Polsce. To genialny i bardzo uniwersalny sprzęt, a potrawy z niego są przepyszne.

Odpowiedź
Anna 22 września 2020 - 18:19

Super przepis! Zjadłabym takie jabłuszko prosto z wolnowaru . Zapachniało mi…

Odpowiedź
Ania 22 września 2020 - 18:17

Nie słyszałam o takim garze i powiem ze zrobił na mnie wrażenie 🙂 moze kiedyś skusze sie ma niego jak dorobie się większej kuchni, bo w tej juz na nic nie ma miejsca

Odpowiedź
Marzena 23 września 2020 - 12:19

Nie mam wolnowaru, ale kusi mnie. I te jabłka też. Pamiętam jak pracowałam w laboratorium to robiłyśmy owoce pieczone w suszarkach. Oj fajne to były czasy ☺️ Naprawdę muszę pomyśleć o wolnowarze. Jesteś zadowolona?

Odpowiedź
Iwona Banach 22 września 2020 - 16:47

Aż się rozmarzyłam! Przepychota! Nawet bez wina i w piekarniku jest dobre, ale podejrzewam, że w twoim wykonaniu jest lepsze. Mam wolnowar i nie zawaham się go użyć 🙂

Odpowiedź
Aleksandra Załęska 21 września 2020 - 10:41

Bardzo oryginalny przepis, na pewno na nie jedną imprezę jak znalazł 🙂

Odpowiedź
Natalia 21 września 2020 - 10:37

Człowiek się jednak uczy całe życie. Nie miałam pojęcia co to jest wolnowar! Dobrze wiedzieć, że jest takie coś, a te jabłka wyglądają cudnie i na pewno tak też smakują 🙂

Odpowiedź
Irek 21 września 2020 - 10:34

Ja robię identycznie gruszki

Odpowiedź
Kasia Franiszyn-Luciano 22 września 2020 - 19:06

Bardzo przydatne cacuszko! Łapsnęłabym takie dwa jabłuszka 🥰🤤🤤🤤

Odpowiedź

Zostaw komentarz Usuń odpowiedź

Zapisz moje imię i nazwisko, adres e-mail i witrynę w tej przeglądarce do następnego komentarza.

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych przez tę stronę internetową.

Przepisy na dania i przekąski na imprezę

Przelicznik miar i wag

Kulinarny kalkulator, przelicznik miar i wag kuchennych

PRAWA AUTORSKIE

Wszystkie teksty i podpisane zdjęcia są moja własnością. Nie zgadzam się na używanie ich bez mojej wiedzy i zgody. Uszanuj moją pracę i nie kradnij.

Zdjęcia bez mojego podpisu pochodzą ze źródeł legalnych i są albo przeze mnie kupione, albo wykorzystywane na zasadach licencji CC0.

Newsletter DayliCooking.pl

Nie chcesz przegapić nowych wpisów?

Zapisz się na newsletter.

Jeszcze chwileczkę...

Rejestracja udana. Od teraz będę informować Cię o nowych wpisach na blogu!

Wędliny, wędzone ryby i przetwory

Oliwa najlepszej jakości

Archiwum

Instagram

daylicooking

Małgorzata Kijowska
Zupa szpinakowa z sadzonym jajkiem 🤩 Pyszna nie Zupa szpinakowa z sadzonym jajkiem 🤩 Pyszna niesamowicie! Taką zupą można odczarować szpinak 🥰
____________________________
#zupa #zupaszpinakowa #szpinak #jajko #jajkosadzone #obiad #tojestpyszne #lubieszpinak #szpinakowelove #wtorek #instasoup #foodie #foodies #foodofinstagram #foodofinsta #blogkulinarny #blogerkakulinarna #daylicooking
Fotka zza pleców, czyli backstage sesji zdjęciow Fotka zza pleców, czyli backstage sesji zdjęciowej w moim niedawno powstałym wymarzonym studiu. Dzisiaj pierwszy przepis z oliwami z fantastycznego sklepu internetowego @oliwaimiod 🤩 Doskonałej jakości oliwy generalnie bronią się same, jednak nie każdy zna akurat ten sklep. Ja znam od jakiegoś czasu, więc mogę i chcę polecać. Jutro na blogu przepis i bazyliowa oliwa 👍🤩 
_____________________________
#backstage #oliwa #oliwaimiod #najlepszaoliwa #polecam #fotostudio #fotografowanie #aparatfotograficzny #instafood #instafoto #foodphoto #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking
Takie ciacho machnęłam sobie dzisiaj 😎 Z drob Takie ciacho machnęłam sobie dzisiaj 😎 Z drobnymi perturbacjami, ale finalnie wyszło genialne w smaku. Ciasto dyniowe z kawałkami gruszki, z kremową polewą z twarożku śmietankowego 🤩☺️ Po niedzieli wracam na blog pełną parą, więc wypatrujcie nowości 👍☺️
_______________________________________
#ciasto #dyniowe #pumpkincake #ciastodyniowe #dynioweciasto #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking #zgruszkami #domoweciasto #tojestpyszne #foodstyling #foodie
Domowy makaron - wbrew pozorom szybko, sprawnie i Domowy makaron - wbrew pozorom szybko, sprawnie i bez większego bałaganu. Dawno już go nie robiłam, ale postanowiłam wrócić do tego nawyku. On nie zawsze jest równiutko pokrojony, ale zawsze pysznie smakuje. Kto z Was robi makaron w domu? ☺️
_____________________
#makaron #domowymakaron #swojskimakaron  #walekdociasta #wałekdociasta #blogkulinarny #blogerkakulinarna #daylicooking
To moje miejsce i koniec 🤦😎🐱 Najlepszy pu To moje miejsce i koniec 🤦😎🐱 Najlepszy punkt obserwacyjny bez szans na oddanie komukolwiek. To nic, że pierwotnym przeznaczeniem tego miejsca było coś innego. Ten facet ze swoim charakterkiem zawsze postawi na swoim 😁
_______________

#kot #naszkot #szogun #kuchnia #kotwkuchni #pieszczoch  #lovethiscat #czarnobiałykot #koteczek
Rosół z kaczki trochę inaczej niż tradycyjne. Rosół z kaczki trochę inaczej niż tradycyjne. Według rady Oli z @czteryfajery.pl najpierw warzywa i kawałki kaczki opiekłam w piekarniku. Od pewnego czasu tak robię i muszę się przyznać, że lepszego rosołu do tej pory nie udało mi się stworzyć 🥰
_____________________________
#rosół #rosol #obiad #wolnowar #zwolnowaru #tojestpyszne #foodblog #foodgasm #instafood #gotowanie #gotujebolubie #kuchnia #mojakuchniamojezasady #smacznego
Na blog wleciał nowy przepis. Zupa z soczewicy z Na blog wleciał nowy przepis. Zupa z soczewicy z kuleczkami wołowymi 🤩 Aromatyczna, rozgrzewająca, sycąca i bardzo pyszna. Polecam na chłodne dni 👍😍
_____________________________
#zupa #zupazsoczewicy #zuparozgrzewająca #nowyprzepis #nowywpis #nowe #juznablogu #zapraszam #polecam #tojestpyszne #blogkulinarny #blogerkakulinarna #foodblogger #foodblog #instasoup #instafood #foodgasm #daylicooking
Kochani, w ostatnim dniu tego roku z całego serca Kochani, w ostatnim dniu tego roku z całego serca życzę Wam na Nowy 2021 Rok przede wszystkim zdrowia, optymizmu i spokoju. Niech wszystkie złe chwile odejdą z tym starym 2020 rokiem. Wszystkiego pięknego na kolejne 12 miesięcy 🤩🍾🥂😍
_______________________________
#szczesliwegonowegoroku #happynewyear #happynewyear2021 #nowyrok #nowyrok2021 #sylwester #sylwester2020 #zfiltrem #idzienowe #31grudnia #31grudnia2020 #zaraznowyrok
Nowość wśród portugalskich win - tym razem z T Nowość wśród portugalskich win - tym razem z Tejo, samego serca tego kraju ♥️
Tejo jest jednym z najstarszych regionów Portugalii. Winorośl jest tam uprawiana od XII wieku. Krajobraz, klimat, a przede wszystkim ekonomię kształtuje rzeka Tag (port. Tejo). Czy wiecie, że Tejo to drugi co do wielkości teren z lasami korkowymi? Blisko połowa produkowanego korka pochodzi właśnie stamtąd. 
Białe wina Ponte Portugal powstają ze szczepu Fernao Pires i szczepu Arinto. Jasna barwa win, kwiatowy aromat z nutami tropikalnych owoców - to musi zachwycać 😍  Dlatego ja wybieram białe, choć i czerwone zasługują na uwagę 😉  Polecam 🤩
Wieczór z planszówką i w dobrym towarzystwie 🥰 to się nazywa miło zakończyć tydzień 🤩 Spokojnej nocy, kochani 😘
__________________________
#viticulture #wino #dobrewino #gra #planszowka #planszówka #graplanszowa #toskania #wieczór #wieczor #kieliszek #czerwonewino #blogkulinarny #blogerkakulinarna #daylicooking #skwierzyna #zmiloscidowina #zmiłościdowina #passiamo
Dzisiejszy dzień jest wyjątkowo pracowity, a cza Dzisiejszy dzień jest wyjątkowo pracowity, a czas leci jak szalony 🤷 W takich sytuacjach najlepszym obiadem są pieczone warzywa z dodatkiem sosów jogurtowo-ziołowych. Właśnie do piekarnika wjechała blacha z muszkatołową dynią, ziemniaczkami i czosnkiem 🤩 Wszystko skropione oliwą bazyliową od @oliwaimiod 🥰👍☺️ Cudownie intensywny smak, piękny aromat bez wątpliwości, że to na pewno bazylia 😉 Polecam Wam! Jeśli chcecie jej spróbować to weźcie udział w konkursie i wygrajcie jeden z voucherów na zakup oliwy 👍
______________________________
#dynia #warzywa #oliwa #najepszaoliwa #włoskaoliwa #wloskaoliwa #polecam #oliwaimiod #obiad #smacznego #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking
Na blogu czeka na Was #urodzinowy #konkurs ☺️👍 do wygrania aż 17 nagród 🤩 Zapraszam!
_________________________
#nagrody #konkursurodzinowy #urodziny #blogoweurodziny #urodzinybloga #urodzinowykonkurs #naurodziny #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking
Nowe logo ☺️ Stworzyłam je samodzielnie od po Nowe logo ☺️ Stworzyłam je samodzielnie od początku do końca. Biorąc pod uwagę mój artystyczny antytalent wyszło chyba całkiem nieźle, jak sądźcie?? 😉😁😎
__________________________
#logo #nowelogo #nowe #brand #samazrobiłam #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking #nowość #nowosc
Ciasteczka cytrynowo-lawendowe 🤩 Robię kolejne Ciasteczka cytrynowo-lawendowe 🤩 Robię kolejne podejście do sfotografowania ich 🤭🙃😱😁 Są tak kruche, pyszne i pachnące, że trudno powstrzymać się od ich podjadania 😁 Tym razem się uda! Wpadną na blog lada dzień, obiecuję 🤩
__________________________
#ciasteczka #ciastka #zlawendą #lawendowe #krucheciastka #krucheciasteczka #krucheciasto  #tojestpyszne #blogerkakulinarna #blogkulinarny #skwierzyna #daylicooking
Dzbanek mięty na stole i pachnie prawie w całym Dzbanek mięty na stole i pachnie prawie w całym domu 🤩 Do mięty mam wyjątkową słabość od zawsze 😁
__________________________
#mięta #mieta #świeżamięta #swiezamieta #herbatamiętowa #uwielbiam #dzbanek #niedziela #blogkulinarny #daylicooking
Takie ciasteczka sobie upiekłam 🤩 kruche z cuk Takie ciasteczka sobie upiekłam 🤩 kruche z cukrem, z kruchego ciasta z dodatkiem serka śmietankowego 🤩 są pyszne ale trzeba ich upiec większą ilość...ciekawe dlaczego 😎
_____________________________
#ciastka #ciasteczka #kruche #krucheciasteczka #krucheciastka #tojestpyszne #daylicooking #blogkulinarny #skwierzyna
Gofry słodkie czy wytrawne? 🧇 😎🤔Trudny w Gofry słodkie czy wytrawne? 🧇 😎🤔Trudny wybór, przynajmniej dla mnie 😁 A może na śniadanie wytrawne, a do kawy słodkie? 😊 Kochani, obyśmy w życiu mieli tylko takie dylematy. Udanego dnia 🥰🌞🤩😘
__________________________
#gofry #gofrownica #śniadanie #sniadanie #dziendobry #dzieńdobry #wtorek #daylicooking #tojestpyszne #breville #blogkulinarny #blogerkakulinarna #deser
Pszenne odrywane bułeczki wyrastające w nocy. Cz Pszenne odrywane bułeczki wyrastające w nocy. Czy moze byc cos przyjemniejszego jak świeże gorące pieczywo do poniedziałkowego śniadania? 😊 Dobrego dnia, kochani 🥰
__________________________
#bulki #buleczki #sniadanie #poniedzialek #tobedziedobrydzien #skwierzyna #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking #smacznego
Naleśniki na deser to doskonały pomysł! U mnie Naleśniki na deser to doskonały pomysł! U mnie dzisiaj prosty zestaw: z twarożkiem i domowym dżemem pomarańczowo-dyniowym. Jestem chyba uzależniona od tego dżemu 😱😁🤔👍🤩
Lubicie naleśniki? Z czym najchętniej je robicie??
__________________________
#nalesniki #naleśniki #patelnia #patelniadonaleśników #deser #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking #tojestpyszne #homemade #niedziela #niedzielnepopołudnie
Dzień dobry w sobotę 😊 Mam nadzieję, że wsz Dzień dobry w sobotę 😊 Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze  i nastroje dopisują. W mojej kuchni dzisiaj wielkie gotowanie. Na pierwszy ogień poszły klopsiki wołowe w sosie porowo-paprykowym. Będzie pysznie i pachnąco 🤩 A jakie zapachy dzisiaj u Was??
__________________________
#sobota #gotowanie #wolowina #wołowina #obiad #daylicooking #klopsy #klopsiki #pysznie #milejsoboty #dobregoweekendu
Zobacz więcej... Obserwuj

Dołącz

Facebook

Wiejskie inspiracje

Najnowsze wpisy

  • Faworki karnawałowe, czyli chrust

  • Zupa szpinakowa z mleczkiem kokosowym i sadzonym jajkiem

  • Labneh serek z jogurtu z czosnkiem, ostrą papryką i bazyliową oliwą

  • Zupa z soczewicy z wołowiną

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2020 - Wszelkie prawa zastrzeżone | Hosting zapewnia

DayliCooking|Małgorzata Kijowska
  • Śniadania i kolacje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Kanapki
      • Pieczywo
        • Bułki
        • Chleby
    • Jajka
  • Obiady
    • Zupy
    • Drugie dania
    • Mięso
    • Jarskie
    • Dodatki
    • Danią mączne
      • Naleśniki
      • Makaron
      • Placki
      • Kluski
      • Pierogi
    • Ryż
    • Zapiekanki
    • Fast food
  • Grzyby
  • Słodko
    • Napoje
      • Bezalkoholowe
      • Alkohol
    • Ciasta
      • Ciasta drożdżowe
    • Ciastka
    • Babeczki
    • Desery
  • Przetwory
    • Przyprawy
    • Wytrawne
    • Słodkie
  • Ryby
    • Śledzie
  • DayliHome
    • Recenzje
    • Porady
    • Aplikacja przelicznik kulinarny – kalkulator kuchenny
    • Domowa apteczka
  • Poza kuchnią
  • Kontakt
    • O blogu
    • Ja w mediach
    • Polityka prywatności
@2020 - Wszelkie prawa zastrzeżone | Hosting zapewnia
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgadzam sięPolityka prywatności