Pierś z kurczaka natrzeć solą i ostrą papryką.
Marchewkę obrać i pokroić w cieniutkie słupki – zapałki.
Do miseczki lub niewielkiego garnuszka przełożyć marchewkę. Na marchewce ułożyć makaron (nie łamać go), wsypać przyprawy z torebki i zalać wrzątkiem. Przykryć i odstawić na 3 minuty.
Kiełki wraz z marchewką ułożyć na sicie i przelać wrzątkiem, aby się sparzyły.
Patelnię rozgrzać, przesmarować niewielką ilością oleju. Na średnim ogniu obsmażyć kurczaka ze wszystkich stron. Patelnię zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na chwilę.
W tym czasie makaron z marchewką wyjąć z miseczki lub garnuszka, przełożyć do głębokich talerzy. Dodać kiełki z marchewką. Do pozostałej zupy wlać mleczko kokosowe i wymieszać. Zupę wlać na talerze.
Kurczaka pokroić w plastry i ułożyć na talerzach obok makaronu. Całość obsypać kukurydzą i posiekanym szczypiorkiem.
Dania i zupy OYAKATA dostępne są w większości sieci handlowych. Szczegółowe dane znajdziecie na stronie internetowej producenta. A jeśli chcielibyście te dania jeść pałeczkami, ale nie potraficie, to na stronie internetowej OYAKATA znajdziecie ciekawy artykuł właśnie o jedzeniu pałeczkami ?