DayliCooking|Małgorzata Kijowska
  • Śniadania i kolacje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Kanapki
      • Pieczywo
        • Bułki
        • Chleby
    • Jajka
  • Obiady
    • Zupy
    • Drugie dania
    • Mięso
    • Jarskie
    • Dodatki
    • Danią mączne
      • Naleśniki
      • Makaron
      • Placki
      • Kluski
      • Pierogi
    • Ryż
    • Zapiekanki
    • Fast food
  • Grzyby
  • Słodko
    • Napoje
      • Bezalkoholowe
      • Alkohol
    • Ciasta
      • Ciasta drożdżowe
    • Ciastka
    • Babeczki
    • Desery
  • Przetwory
    • Przyprawy
    • Wytrawne
    • Słodkie
  • Ryby
    • Śledzie
  • DayliHome
    • Recenzje
    • Porady
    • Aplikacja przelicznik kulinarny – kalkulator kuchenny
    • Domowa apteczka
  • Poza kuchnią
  • Kontakt
    • O blogu
    • Ja w mediach
    • Polityka prywatności
DayliCooking|Małgorzata Kijowska
  • Śniadania i kolacje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Kanapki
      • Pieczywo
        • Bułki
        • Chleby
    • Jajka
  • Obiady
    • Zupy
    • Drugie dania
    • Mięso
    • Jarskie
    • Dodatki
    • Danią mączne
      • Naleśniki
      • Makaron
      • Placki
      • Kluski
      • Pierogi
    • Ryż
    • Zapiekanki
    • Fast food
  • Grzyby
  • Słodko
    • Napoje
      • Bezalkoholowe
      • Alkohol
    • Ciasta
      • Ciasta drożdżowe
    • Ciastka
    • Babeczki
    • Desery
  • Przetwory
    • Przyprawy
    • Wytrawne
    • Słodkie
  • Ryby
    • Śledzie
  • DayliHome
    • Recenzje
    • Porady
    • Aplikacja przelicznik kulinarny – kalkulator kuchenny
    • Domowa apteczka
  • Poza kuchnią
  • Kontakt
    • O blogu
    • Ja w mediach
    • Polityka prywatności
JarskieObiady

Gołąbki z kaszą i kurkami

by Małgorzata Kijowska 20 lipca 2020
Napisane przez Małgorzata Kijowska 20 lipca 2020
Przepis na wegańskie gołąbki z kaszą i kurkami

Gołąbki z kaszą i kurkami to pyszny sposób na bezmięsny obiad. Jak je zrobić – sprawdź mój przepis.

Gołąbki z kaszą i kurkami to jedna z moich ulubionych opcji gołąbkowych, że tak to określę. Bardzo lubię takie niestandardowe, czyli bez mięsa. Na blogu znajdziecie kilka smacznych wegetariańskich gołąbków, a dzisiaj dołączą do nich gołąbki z kaszą i kurkami. Grzyby i kasza to połączenie zawsze pyszne, o tym nie trzeba nikogo przekonywać.

Składniki:

  • 250 g kurek
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia cebula
  • 2 średnie ząbki czosnku
  • 100 g białej kaszy gryczanej
  • 3-4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 300 ml wody
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego lubczyku
  • sól do smaku
  • młoda kapusta

Jak zrobić gołąbki z kaszą gryczaną i kurkami – krok po kroku

  • Z kapusty usunąć zewnętrzne uszkodzone liście i ostrym nożem obkroić od spodu głąb, aby łatwiej było odrywać liście.
  • W większym garnku zagotować wodę, włożyć do niej kapustę i na niewielkim ogniu obgotować ją tak, aby bez problemu odrywać liście. Odpowiednio sparzony (obgotowany) liść powinien być lekko szklisty.
  • Obgotowane liście wyjmować z wody, a kiedy ostygną lekko, z każdego ostrym nożem ścinać grube nerwy.
  • Cebulę obrać i pokroić w kostkę, a czosnek obrać i posiekać. Marchew obrać i zetrzeć na grubej jarzynowej tarce.
  • Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i mieszając podsmażyć aż do delikatnego zrumienienia.
  • Następnie dodać oczyszczone i ewentualnie lekko pokrojone kurki. (Jak oczyścić kurki? Sprawdź niżej, pod przepisem.) Mieszając co jakiś czas podsmażać przez około 2-3 minuty.
  • Do cebuli z kurkami dodać kaszę i mieszając wszystko razem podsmażać na średnim ogniu przez około 2 minuty.
  • Następnie na patelnię z kurkami i kaszą wlewać partiami gorącą (najlepiej wrzącą) wodę. Podobnie jak przy robieniu risotto, mieszać całość i powoli dusić, aby kasza wchłonęła wodę i ugotowała się. Po około 15 minutach kasza jest gotowa. W połowie gotowania dodać czosnek, marchew, zioła, sól i przyprawy.
  • Gotową kaszę z kurkami zdjąć z ognia, lekko przestudzić.
  • Obgotowane liście kapusty rozkładać na płasko na blacie, na każdy liść nakładać po łyżce (lub więcej) farszu. Zawijać liście: najpierw boki do środka, a następnie całość wzdłuż rolować.
  • Naczynie do zapiekania lekko natłuścić, a następnie wyłożyć pozostałymi liśćmi kapusty. Następnie na tych liściach układać zwinięte gołąbki. Wierzch lekko przyprawić solą, a następnie podlać niewielką ilością wody – wystarczy ok. 200 ml. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C.
  • Gołąbki zapiekać przez około 40 minut lub do całkowitej miękkości kapusty.
Przepis na wegetariańskie gołąbki z kaszą i kurkami

Gołąbki z kaszą i kurkami – wskazówki

Jeśli nie masz pokrywki do naczynia, w którym zapiekasz gołąbki, użyj papieru do pieczenia i zgniatając brzegi uformuj taką pokrywkę.

W podobny sposób możesz zrobić gołąbki z innymi grzybami, wystarczy, ze kurki zastąpisz pieczarkami lub grzybami leśnymi.

Gołąbki z kaszą możesz zapiekać w lekkim sosie pomidorowym z kawałków świeżych pomidorów lub w sosie z grzybów, jakich użyjesz do przygotowania gołąbków.

Jeśli chcesz dodać więcej smaku gołąbkom, przed zapieczeniem rozłóż garść kurek na wierzchu gołąbków i dopiero wtedy je przykryj.

Jak oczyścić kurki?

  • Kurki można oczyścić przy pomocy pędzelka, delikatnie wymiatając nim zanieczyszczenia i piasek spomiędzy blaszek kurek. Jest to jednak metoda dość mozolna i czasochłonna, a przy tym bardzo trudno zrobić to naprawdę dokładnie.
  • W przeciwieństwie do metody z pędzelkiem, znacznie szybsza i prostsza jest metoda z solą i gorącą wodą. Do miski należy przełożyć kurki, wsypać na nie garść soli. Następnie zalać bardzo gorącą wodą. Łyżką zamieszać 3-4 razy, pozostawić na niecałą minutę. Kurki wyjąć łyżką cedzakową na czystą ściereczkę lub ręcznik papierowy, brudną wodę wylać, a czynność powtórzyć w miarę potrzeb.
  • Niektóre źródła (nie tylko w internecie…) podają, że kurki można również zasypać mąką, a następnie zalewać wodą. Nie próbowałam tej metody, jednak potrafię sobie wyobrazić co powstanie z mąki i wody.

Która metoda czyszczenia kurek jest najlepsza?

Jeśli ktoś ma duże pokłady cierpliwości i więcej czasu, niech wykorzysta sposób z pędzelkiem. Na pewno takie kurki będą najsmaczniejsze. Jeśli jednak cierpliwości i czasu brak, wtedy metoda z solą i wodą będzie lepsza. Ze względu na to, że kurki zalane są na dłuższy czas gorącą wodą, na pewno oddadzą tej wodzie nieco swojego smaku, a same wodą nasiąkną w mniejszym lub większym stopniu. Dla smaku i aromatu potrawy metoda pędzelkowa jest zdecydowanie lepsza.

Jeśli lubisz gołąbki, sprawdź także inne moje przepisy

(Kliknij w nazwę lub zdjęcie, aby otworzyć przepis.)

Gołąbki w liściach winogron to oryginalna odmiana dla tradycyjnych zawijanych w liście kapusty.

Jak zrobić gołąbki w liściach winogron przepis

Gołąbki z ziemniakami, dynią i boczkiem, razem z obsmażonymi i pikantnymi pomidorkami koktajlowymi.

Przepis na gołabki ziemniaczane z dynią i boczkiem

Wegańskie gołąbki z młodej kapusty, z ryżem, marchewką i wędzoną papryką, która pysznie komponuje się z farszem.

Jak zrobić wegańskie gołąbki
gołąbkikaszakurki
31 komentarzy
1
FacebookTwitterPinterestEmail
Małgorzata Kijowska

poprzedni wpis
Sałatka z konserwowym selerem
następny wpis
Kiełbasa duszona w kapuście włoskiej

Podobne wpisy

Zupa szpinakowa z mleczkiem kokosowym i sadzonym jajkiem

19 stycznia 2021

Zupa z soczewicy z wołowiną

3 stycznia 2021

Kotleciki z soczewicy i warzyw

27 listopada 2020

Gołąbki bez zawijania w liście

18 listopada 2020

Szybkie kaszotto z leśnymi grzybami

29 października 2020

Żeberka z dynią z wolnowaru

22 października 2020

Krem z dyni i pieczonych warzyw z pleśniowym...

19 października 2020

Warzywny pasztet z czerwonej soczewicy

12 września 2020

Sałatka obiadowa z kapusty i selera

19 sierpnia 2020

Kiełbasa duszona w kapuście włoskiej

23 lipca 2020

Gołąbki w liściach winogron i jogurtowy sos ziołowy

13 lipca 2020

Soczysty pieczony kurczak

9 lipca 2020

31 komentarzy

Po prostu MAMA 30 lipca 2020 - 13:05

Gosiu czy ja mogę zamieszkać w Twojej kuchni. Już sam tytuł wpisu wywołał ślinotok, a zdjęcia tylko go wzmogły…

Odpowiedź
Małgorzata 31 lipca 2020 - 16:55

Możesz! 😉😀

Odpowiedź
Felicja 30 lipca 2020 - 12:46

No jak lubię gołąbki, tak z grzybami nie zjem. To nawet kurek nie lubię i nie jadam. Podpatrzę za to inne przepisy na gołąbki 😀

Odpowiedź
Małgorzata 14 sierpnia 2020 - 09:24

Wiem wiem, pamiętam, że z grzybami nie jest Ci po drodze 😀

Odpowiedź
Jola [Manager Pixeli] 30 lipca 2020 - 11:06

Lubię gołąbki, zwłaszcza kiedy to nie klasyczne wydanie. Chętnie bym wypróbowała przepis, ale akurat w lesie kurek brak. Te sklepowe to już nie ten smak, bo brakuje elementu zbierania. 🙂

Odpowiedź
Małgorzata 14 sierpnia 2020 - 09:25

Jolu, możesz kurki zamienić na inne grzyby 😊

Odpowiedź
Justyna Borucka 30 lipca 2020 - 05:08

Nie mam nic przeciwko tradycji, a nawet jestem bardzo za , ale lubię poszukiwać nowych połączeń, nowych doznań smakowych, ten przepis pomoże mi tego doświadczyć. Połączenie kaszy z grzybami jest świetne, gołąbki prezentują się rewelacyjnie. Chętnie skorzystam z przepisu 🙂

Odpowiedź
Marzena 30 lipca 2020 - 12:17

No kochana, musiały smakować obłędnie. Uwielbiam wszystko z kurkami. Chyba bardziej mi pasują niż tradycyjne gołąbki ☺️Chętnie podkradnę pomysł.

Odpowiedź
Cztery Fajery - blog kulinarny 29 lipca 2020 - 23:05

Takie połączenie zapowiada się mega smacznie. JA jestem zadeklarowanym mięsożercą, ale na Twoje gołąbki się skuszę 🙂

Odpowiedź
Małgorzata 31 lipca 2020 - 16:55

Był czas, kiedy też byłam mięsożercą, ale – jak to mówią – tylko krowa nie zmienia poglądów 😀

Odpowiedź
Paulina Kowalska 29 lipca 2020 - 19:46

No u nas zawsze tradycyjnie… Jakoś nie mogę namówić rodziny na nic innego 🤷‍♀️ ale walczę i kiedyś ich namówię na te Twoje pyszności (w końcu nie jedno już danie z Twojego przepisu jedli). A póki co, będę jeść oczami 😉

Odpowiedź
Małgorzata 31 lipca 2020 - 16:56

Paulina, czasami jest tak, że trzeba spróbować. A czasami po prostu jakieś dania nie zasmakują 😉

Odpowiedź
Papierowa Łowczyni 29 lipca 2020 - 17:40

Jeszcze w takiej odsłonie nie jadłam gołąbków i muszę przyznać, że bardzo mnie intryguje ich smak. Super porady jak czyścić grzyby to jest bardzo przydatne dla takich amatorów jak ja 🙂

Odpowiedź
Małgorzata 31 lipca 2020 - 16:57

Jeśli chodzi o grzyby, to ciągle uważam siebie za amatorkę. Może za kilka lat to się zmieni 😀😉

Odpowiedź
Anna 29 lipca 2020 - 17:38

Wspaniałości! Wiem, że smakują cudnie, bo sama robię podobne w różnych liściach i z różnymi kaszami.
Ale z wielką przyjemnością poczętuje się Twoją wersją…

Odpowiedź
Małgorzata 31 lipca 2020 - 16:57

Aniu, częstuj się!

Odpowiedź
Słodko Słodka 29 lipca 2020 - 17:33

Pyszne połączenie, u nas zawsze tradycyjne goszczą, ale Twoje wyglądają tak smakowicie i obłędnie i już czuje ten smak i zapach…

Odpowiedź
Małgorzata 31 lipca 2020 - 16:58

Asiu, jakoś nie chce mi się wierzyć, że nie eksperymentujesz gołąbkami 😎

Odpowiedź
Iwona Banach 29 lipca 2020 - 17:09

W sumie nie raz już się nad podobnymi zastanawiałam ,ale robię rzadko w ogóle i to tylko 3, po jednym na osobę, najczęściej jak mi zostaje albo ryż, abo mięso, takich z kaszą nie jadłam, ciekawe czy by moim domownikom posmakowały, niby powinny bo kasze bardzo lubimy i grzyby też, ale razem? Aż kiedyś się skusze 🙂 Tyle, że moja córka jest bardzo zasadnicza. Lubi jak to co jest jest takie jak powinno być, a udziwnienia przyjmuje z niechęcią i przekonuje się, ale dopiero po dłuższym czasie.

Odpowiedź
Małgorzata 31 lipca 2020 - 16:59

A widzisz, ja gołąbki robię w ilościach hurtowych. Zawsze z zamiarem zamrożenia na “czarną godzinę”. Niestety, rzadko udaje mi się cokolwiek zamrozić 😀😆

Odpowiedź
Kasia Franiszyn-Luciano 29 lipca 2020 - 16:59

Z nieba mi spadłaś z tym przepisem. Gdzie jest kasza i grzyb tam jest połączenie idealne. Super przepis bo odbiega zupełnie od tych tradycyjnych gołąbków z mięsem. At można wsuwać i człowiek czuje się lekko, Wydaje mi się, że są o wiele bardziej wykwintne od tych tradycyjnych!

Odpowiedź
Małgorzata 31 lipca 2020 - 17:00

Kasiu, w ogóle gołąbki we włoskiej kapuście wydają się jakieś takie niecodzienne 😀

Odpowiedź
Irena-Hooltaye w podrozy 29 lipca 2020 - 14:45

Nie jadłam gołąbków z kaszą i kurkami.
No co za świetny pomysł!
Uwielbiam gołąbki.
Kurki czyszczę gorącą woda i solą, jest dobrze, bo do pędzelka nie mam cierpliwości.
Zatęskniłam za gołąbkami!
Pozdrawiam 🙂

Odpowiedź
Małgorzata 31 lipca 2020 - 17:01

Irenko, pędzelek do kurek to także i nie moja bajka. Stwórca nie obdarował mnie aż taką cierpliwością, więc nawet do pędzelka nie podchodzę.
Częstuj się gołąbkami!
Serdeczności! 🥰

Odpowiedź
Ania 29 lipca 2020 - 14:44

Małgosiu no jesteś niesamowita z tymi przepisami 😉 kurczę naraniłaś mi takie ochoty na te gołąbki że jutro biegnę do lasu. Byłam wczoraj ale marnie tymi kurkami u mnie, może coś się urodzi do jutro a jak nie to do następnego tygodnia musi 😉
Gołąbki wyglądają obłędnie 🙂 zabieram wszystkie 🙂

Odpowiedź
Małgorzata 31 lipca 2020 - 17:02

Aniu, ja raczej do zbierania grzybów jestem ostatnia, ale zrobić i zjeść to już baaaardzo chętnie 😉

Odpowiedź
Ania 12 sierpnia 2020 - 19:55

Malgosiu 🙂 melduje wykonanie zadania 🙂 dwa razy je robiłam , niebo w gębie: )

Odpowiedź
Aneta 21 lipca 2020 - 17:08

Właśnie dzisiaj jadłam na obiad! Polecam pyszności !

Odpowiedź
Małgorzata 22 lipca 2020 - 12:42

super! 😊

Odpowiedź
Karolina/Nasze Bąbelkowo 21 lipca 2020 - 17:05

Bardzo lubię gołąbki,choć najczęściej jadam je w tradycyjnej wersji. Mimo to, alternatywnych opcji też chętnie spróbuję.

Odpowiedź
Małgorzata 22 lipca 2020 - 12:43

gołąbki to takie danie , z którym po prostu czasami trzeba eksperymentować 😉

Odpowiedź

Zostaw komentarz Usuń odpowiedź

Zapisz moje imię i nazwisko, adres e-mail i witrynę w tej przeglądarce do następnego komentarza.

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych przez tę stronę internetową.

Przepisy na dania i przekąski na imprezę

Przelicznik miar i wag

Kulinarny kalkulator, przelicznik miar i wag kuchennych

PRAWA AUTORSKIE

Wszystkie teksty i podpisane zdjęcia są moja własnością. Nie zgadzam się na używanie ich bez mojej wiedzy i zgody. Uszanuj moją pracę i nie kradnij.

Zdjęcia bez mojego podpisu pochodzą ze źródeł legalnych i są albo przeze mnie kupione, albo wykorzystywane na zasadach licencji CC0.

Newsletter DayliCooking.pl

Nie chcesz przegapić nowych wpisów?

Zapisz się na newsletter.

Jeszcze chwileczkę...

Rejestracja udana. Od teraz będę informować Cię o nowych wpisach na blogu!

Wędliny, wędzone ryby i przetwory

Oliwa najlepszej jakości

Archiwum

Instagram

daylicooking

Małgorzata Kijowska
Zupa szpinakowa z sadzonym jajkiem 🤩 Pyszna nie Zupa szpinakowa z sadzonym jajkiem 🤩 Pyszna niesamowicie! Taką zupą można odczarować szpinak 🥰
____________________________
#zupa #zupaszpinakowa #szpinak #jajko #jajkosadzone #obiad #tojestpyszne #lubieszpinak #szpinakowelove #wtorek #instasoup #foodie #foodies #foodofinstagram #foodofinsta #blogkulinarny #blogerkakulinarna #daylicooking
Fotka zza pleców, czyli backstage sesji zdjęciow Fotka zza pleców, czyli backstage sesji zdjęciowej w moim niedawno powstałym wymarzonym studiu. Dzisiaj pierwszy przepis z oliwami z fantastycznego sklepu internetowego @oliwaimiod 🤩 Doskonałej jakości oliwy generalnie bronią się same, jednak nie każdy zna akurat ten sklep. Ja znam od jakiegoś czasu, więc mogę i chcę polecać. Jutro na blogu przepis i bazyliowa oliwa 👍🤩 
_____________________________
#backstage #oliwa #oliwaimiod #najlepszaoliwa #polecam #fotostudio #fotografowanie #aparatfotograficzny #instafood #instafoto #foodphoto #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking
Takie ciacho machnęłam sobie dzisiaj 😎 Z drob Takie ciacho machnęłam sobie dzisiaj 😎 Z drobnymi perturbacjami, ale finalnie wyszło genialne w smaku. Ciasto dyniowe z kawałkami gruszki, z kremową polewą z twarożku śmietankowego 🤩☺️ Po niedzieli wracam na blog pełną parą, więc wypatrujcie nowości 👍☺️
_______________________________________
#ciasto #dyniowe #pumpkincake #ciastodyniowe #dynioweciasto #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking #zgruszkami #domoweciasto #tojestpyszne #foodstyling #foodie
Domowy makaron - wbrew pozorom szybko, sprawnie i Domowy makaron - wbrew pozorom szybko, sprawnie i bez większego bałaganu. Dawno już go nie robiłam, ale postanowiłam wrócić do tego nawyku. On nie zawsze jest równiutko pokrojony, ale zawsze pysznie smakuje. Kto z Was robi makaron w domu? ☺️
_____________________
#makaron #domowymakaron #swojskimakaron  #walekdociasta #wałekdociasta #blogkulinarny #blogerkakulinarna #daylicooking
To moje miejsce i koniec 🤦😎🐱 Najlepszy pu To moje miejsce i koniec 🤦😎🐱 Najlepszy punkt obserwacyjny bez szans na oddanie komukolwiek. To nic, że pierwotnym przeznaczeniem tego miejsca było coś innego. Ten facet ze swoim charakterkiem zawsze postawi na swoim 😁
_______________

#kot #naszkot #szogun #kuchnia #kotwkuchni #pieszczoch  #lovethiscat #czarnobiałykot #koteczek
Rosół z kaczki trochę inaczej niż tradycyjne. Rosół z kaczki trochę inaczej niż tradycyjne. Według rady Oli z @czteryfajery.pl najpierw warzywa i kawałki kaczki opiekłam w piekarniku. Od pewnego czasu tak robię i muszę się przyznać, że lepszego rosołu do tej pory nie udało mi się stworzyć 🥰
_____________________________
#rosół #rosol #obiad #wolnowar #zwolnowaru #tojestpyszne #foodblog #foodgasm #instafood #gotowanie #gotujebolubie #kuchnia #mojakuchniamojezasady #smacznego
Na blog wleciał nowy przepis. Zupa z soczewicy z Na blog wleciał nowy przepis. Zupa z soczewicy z kuleczkami wołowymi 🤩 Aromatyczna, rozgrzewająca, sycąca i bardzo pyszna. Polecam na chłodne dni 👍😍
_____________________________
#zupa #zupazsoczewicy #zuparozgrzewająca #nowyprzepis #nowywpis #nowe #juznablogu #zapraszam #polecam #tojestpyszne #blogkulinarny #blogerkakulinarna #foodblogger #foodblog #instasoup #instafood #foodgasm #daylicooking
Kochani, w ostatnim dniu tego roku z całego serca Kochani, w ostatnim dniu tego roku z całego serca życzę Wam na Nowy 2021 Rok przede wszystkim zdrowia, optymizmu i spokoju. Niech wszystkie złe chwile odejdą z tym starym 2020 rokiem. Wszystkiego pięknego na kolejne 12 miesięcy 🤩🍾🥂😍
_______________________________
#szczesliwegonowegoroku #happynewyear #happynewyear2021 #nowyrok #nowyrok2021 #sylwester #sylwester2020 #zfiltrem #idzienowe #31grudnia #31grudnia2020 #zaraznowyrok
Nowość wśród portugalskich win - tym razem z T Nowość wśród portugalskich win - tym razem z Tejo, samego serca tego kraju ♥️
Tejo jest jednym z najstarszych regionów Portugalii. Winorośl jest tam uprawiana od XII wieku. Krajobraz, klimat, a przede wszystkim ekonomię kształtuje rzeka Tag (port. Tejo). Czy wiecie, że Tejo to drugi co do wielkości teren z lasami korkowymi? Blisko połowa produkowanego korka pochodzi właśnie stamtąd. 
Białe wina Ponte Portugal powstają ze szczepu Fernao Pires i szczepu Arinto. Jasna barwa win, kwiatowy aromat z nutami tropikalnych owoców - to musi zachwycać 😍  Dlatego ja wybieram białe, choć i czerwone zasługują na uwagę 😉  Polecam 🤩
Wieczór z planszówką i w dobrym towarzystwie 🥰 to się nazywa miło zakończyć tydzień 🤩 Spokojnej nocy, kochani 😘
__________________________
#viticulture #wino #dobrewino #gra #planszowka #planszówka #graplanszowa #toskania #wieczór #wieczor #kieliszek #czerwonewino #blogkulinarny #blogerkakulinarna #daylicooking #skwierzyna #zmiloscidowina #zmiłościdowina #passiamo
Dzisiejszy dzień jest wyjątkowo pracowity, a cza Dzisiejszy dzień jest wyjątkowo pracowity, a czas leci jak szalony 🤷 W takich sytuacjach najlepszym obiadem są pieczone warzywa z dodatkiem sosów jogurtowo-ziołowych. Właśnie do piekarnika wjechała blacha z muszkatołową dynią, ziemniaczkami i czosnkiem 🤩 Wszystko skropione oliwą bazyliową od @oliwaimiod 🥰👍☺️ Cudownie intensywny smak, piękny aromat bez wątpliwości, że to na pewno bazylia 😉 Polecam Wam! Jeśli chcecie jej spróbować to weźcie udział w konkursie i wygrajcie jeden z voucherów na zakup oliwy 👍
______________________________
#dynia #warzywa #oliwa #najepszaoliwa #włoskaoliwa #wloskaoliwa #polecam #oliwaimiod #obiad #smacznego #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking
Na blogu czeka na Was #urodzinowy #konkurs ☺️👍 do wygrania aż 17 nagród 🤩 Zapraszam!
_________________________
#nagrody #konkursurodzinowy #urodziny #blogoweurodziny #urodzinybloga #urodzinowykonkurs #naurodziny #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking
Nowe logo ☺️ Stworzyłam je samodzielnie od po Nowe logo ☺️ Stworzyłam je samodzielnie od początku do końca. Biorąc pod uwagę mój artystyczny antytalent wyszło chyba całkiem nieźle, jak sądźcie?? 😉😁😎
__________________________
#logo #nowelogo #nowe #brand #samazrobiłam #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking #nowość #nowosc
Ciasteczka cytrynowo-lawendowe 🤩 Robię kolejne Ciasteczka cytrynowo-lawendowe 🤩 Robię kolejne podejście do sfotografowania ich 🤭🙃😱😁 Są tak kruche, pyszne i pachnące, że trudno powstrzymać się od ich podjadania 😁 Tym razem się uda! Wpadną na blog lada dzień, obiecuję 🤩
__________________________
#ciasteczka #ciastka #zlawendą #lawendowe #krucheciastka #krucheciasteczka #krucheciasto  #tojestpyszne #blogerkakulinarna #blogkulinarny #skwierzyna #daylicooking
Dzbanek mięty na stole i pachnie prawie w całym Dzbanek mięty na stole i pachnie prawie w całym domu 🤩 Do mięty mam wyjątkową słabość od zawsze 😁
__________________________
#mięta #mieta #świeżamięta #swiezamieta #herbatamiętowa #uwielbiam #dzbanek #niedziela #blogkulinarny #daylicooking
Takie ciasteczka sobie upiekłam 🤩 kruche z cuk Takie ciasteczka sobie upiekłam 🤩 kruche z cukrem, z kruchego ciasta z dodatkiem serka śmietankowego 🤩 są pyszne ale trzeba ich upiec większą ilość...ciekawe dlaczego 😎
_____________________________
#ciastka #ciasteczka #kruche #krucheciasteczka #krucheciastka #tojestpyszne #daylicooking #blogkulinarny #skwierzyna
Gofry słodkie czy wytrawne? 🧇 😎🤔Trudny w Gofry słodkie czy wytrawne? 🧇 😎🤔Trudny wybór, przynajmniej dla mnie 😁 A może na śniadanie wytrawne, a do kawy słodkie? 😊 Kochani, obyśmy w życiu mieli tylko takie dylematy. Udanego dnia 🥰🌞🤩😘
__________________________
#gofry #gofrownica #śniadanie #sniadanie #dziendobry #dzieńdobry #wtorek #daylicooking #tojestpyszne #breville #blogkulinarny #blogerkakulinarna #deser
Pszenne odrywane bułeczki wyrastające w nocy. Cz Pszenne odrywane bułeczki wyrastające w nocy. Czy moze byc cos przyjemniejszego jak świeże gorące pieczywo do poniedziałkowego śniadania? 😊 Dobrego dnia, kochani 🥰
__________________________
#bulki #buleczki #sniadanie #poniedzialek #tobedziedobrydzien #skwierzyna #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking #smacznego
Naleśniki na deser to doskonały pomysł! U mnie Naleśniki na deser to doskonały pomysł! U mnie dzisiaj prosty zestaw: z twarożkiem i domowym dżemem pomarańczowo-dyniowym. Jestem chyba uzależniona od tego dżemu 😱😁🤔👍🤩
Lubicie naleśniki? Z czym najchętniej je robicie??
__________________________
#nalesniki #naleśniki #patelnia #patelniadonaleśników #deser #blogerkakulinarna #blogkulinarny #daylicooking #tojestpyszne #homemade #niedziela #niedzielnepopołudnie
Dzień dobry w sobotę 😊 Mam nadzieję, że wsz Dzień dobry w sobotę 😊 Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze  i nastroje dopisują. W mojej kuchni dzisiaj wielkie gotowanie. Na pierwszy ogień poszły klopsiki wołowe w sosie porowo-paprykowym. Będzie pysznie i pachnąco 🤩 A jakie zapachy dzisiaj u Was??
__________________________
#sobota #gotowanie #wolowina #wołowina #obiad #daylicooking #klopsy #klopsiki #pysznie #milejsoboty #dobregoweekendu
Zobacz więcej... Obserwuj

Dołącz

Facebook

Wiejskie inspiracje

Najnowsze wpisy

  • Faworki karnawałowe, czyli chrust

  • Zupa szpinakowa z mleczkiem kokosowym i sadzonym jajkiem

  • Labneh serek z jogurtu z czosnkiem, ostrą papryką i bazyliową oliwą

  • Zupa z soczewicy z wołowiną

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2020 - Wszelkie prawa zastrzeżone | Hosting zapewnia

DayliCooking|Małgorzata Kijowska
  • Śniadania i kolacje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Kanapki
      • Pieczywo
        • Bułki
        • Chleby
    • Jajka
  • Obiady
    • Zupy
    • Drugie dania
    • Mięso
    • Jarskie
    • Dodatki
    • Danią mączne
      • Naleśniki
      • Makaron
      • Placki
      • Kluski
      • Pierogi
    • Ryż
    • Zapiekanki
    • Fast food
  • Grzyby
  • Słodko
    • Napoje
      • Bezalkoholowe
      • Alkohol
    • Ciasta
      • Ciasta drożdżowe
    • Ciastka
    • Babeczki
    • Desery
  • Przetwory
    • Przyprawy
    • Wytrawne
    • Słodkie
  • Ryby
    • Śledzie
  • DayliHome
    • Recenzje
    • Porady
    • Aplikacja przelicznik kulinarny – kalkulator kuchenny
    • Domowa apteczka
  • Poza kuchnią
  • Kontakt
    • O blogu
    • Ja w mediach
    • Polityka prywatności
@2020 - Wszelkie prawa zastrzeżone | Hosting zapewnia
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgadzam sięPolityka prywatności